Dar vienas rekordas!

  • Paskelbta: 2024-04-03
  • Kategorija: STEAM
      Įkvėpti velykinio šurmulio ir pavasariškos nuotaikos 4b klasės mokiniai suskubo siekti dar vieno rekordo.
Kovo 28-osios rytą mokiniai skubėjo į Kaišiadorių technologijų ir verslo mokyklą. Kartu su šios mokyklos moksleivėmis dalyvavo projekte "Štai Velykos jau pas mus, kiškis kepa pyragus", kurio metu buvo siekiama iškepti ilgiausią velykinę pynutę. 
     Profesijos vyresnioji mokytoja Dalytė ir Jos mokinės papasakojo vaikams, ko reikia norint išsikepti purias, skanias ir kvepiančias pynutes. Pamokė, kaip reikia užminkyti ir kildinti tešlą. Vėliau išklausę mokytojos patarimų mokiniai ėmėsi veiklos. Tešlos rutuliukai pavirto juostelėmis, kurios mikliais mokinių piršteliais buvo supinamos į pynutę. Pynutę glaudėme prie pynutės ir netrukus galėjome džiaugtis rezultatu. Mūsų pynutė  - 22 m 10 cm ilgio. Valio!
      Tuo metu, kai pynutės kepė krosnyse, ketvirtokai klausėsi šv.Velykų istorijos, išgirdo Velykų Bobutės ir Velykų Kiškelio atsiradimo istorijas, sužinojo Velykų burtų, spėjimų ir žaidimų, pasidalijo istorijomis apie tai, kokių Velykų šventimo tradicijų ir papročių turi ir laikosi šeimose.
       Pasitikrinę žinias apie Velykas mokiniai noriai vaišinosi savo pačių kepiniais. Vėliau atvėsusias pynutes mokiniai susipakavo ir papuošę velykine dekoracija išsinešė į namus.

Autorius:
Lina Alionienė

Nuotraukos:
Lina Alionienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos