Skaičiaus PI pyragas

  • Paskelbta: 2024-03-18
  • Kategorija: STEAM
   Kovo 14-oji – PI diena, švenčiama matematikos gerbėjų visame pasaulyje. Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos mokytojai šią dieną pavertė įtraukiančiu iššūkiu mokiniams, sujungiant skaičius, kūrybiškumą, sportą ir technologijas.
    PI popietė truko vos valandą, tačiau buvo nuveikta daug. Vietoj pasyvių pamokų apie skaičių PI, mokiniai patys ieškojo informacijos ir rengė pristatymus, kuriuose dalijosi savo įdomiais faktais ir atradimais. Ši veikla ne tik leido jiems įtvirtinti žinias, bet ir ugdyti savarankiško mokymosi, viešojo kalbėjimo ir prezentacijų rengimo įgūdžius. Renginio metu mokiniai buvo susiskirstę į komandas, kuriose varžėsi spręsdami įvairius galvosūkius bei matematinius uždavinius, atliko judriąsias užduotis. PI popietėje turėjo galimybę pasireikšti ir menininkai: kiekviena komanda turėjo "iškepti pyragą“ naudodami 3D rašiklį. Šios veiklos leido jiems ugdyti komandinio darbo įgūdžius, problemų sprendimo gebėjimus ir bendradarbiavimo kompetenciją.
     Komandos stengėsi surinkti kuo daugiau taškų. Atmosfera buvo įtempta - lyg prieš lemiamą mūšį, o protai dirbo lyg žaibai. Galiausiai, kai komisija suskaičiavo visus taškus, paaiškėjo nugalėtojai - 8c klasės komanda "Pi kačiukai". Jie džiaugėsi ne tik pergale, bet ir gardžiu tortu.
     PI popietė Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijoje parodė, kad mokymasis gali būti įdomus, įtraukiantis ir kupinas netikėtumų. Aktyvios veiklos, iššūkiai ir kūrybinės užduotys leido mokiniams ne tik įtvirtinti žinias apie skaičių PI, bet ir ugdyti svarbius gyvenime įgūdžius: kūrybiškumą, komandinį darbą, problemų sprendimą, skaitmeninę kompetenciją, kritinį mąstymą ir gebėjimą mokytis per patirtį. 

Autorius:
Klaudija Grigaliūnaitė

Nuotraukos:
Klaudija Grigaliūnaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos