Ugdymo naujovės: užsienio patirtys

  • Paskelbta: 2024-02-07
  • Kategorija: STEAM
      Sausio 15–19 dienomis su grupe mūsų rajono mokytojų dalyvavome stažuotėje „Komandinis vadovų, mokytojų, švietimo pagalbos specialistų lyderystės kompetencijos, nukreiptos į pokyčių inicijavimą ir įgyvendinimą ugdyme, tvaraus bendradarbiavimo tinklaveikos principu modelių diegimą, stiprinimas“ Lenkijoje ir Vokietijoje. Stažuotės metu turėjome galimybę susipažinti su Lenkijos ir Vokietijos švietimo sistema, vietinių mokyklų kasdienybe, bendrauti su vietiniais mokytojais bei dėstytojais.
      Varšuvoje aplankėme dvi mokyklas. Pirmoje mokykloje Szkoła Podstawowa Nr 2 Przymierza Rodzin dirbama pagal Montesori metodiką, ypatingas dėmesys yra skiriamas specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams. Zespół Szkół Publicznych w Nowej IwicznejSzkoła mokykloje aktyviai dirbama su Erasmus projektais, išbandomos ir diegiamos įvairios ugdymo naujovės ir metodikos.
      Berlyne Freie Universität susipažinome, kaip yra ruošiami būsimi mokytojai, kokios yra mokytojų darbo sąlygos. Aplankėme Montessori Oberstufe Berlin mokyklą, kurioje mokosi 11-13 klasių mokiniai.
      Didžiulį įspūdį paliko Koperniko mokslo centras Varšuvoje ir Futurium muziejų Berlyne. Ten turėjome galimybę susipažinti su mokslo ir technologijų istorija, raida ir ateities perspektyvomis. Interaktyviu būdu susipažinome su mus supančiais reiškiniais, atlikome įvairiausius eksperimentus.
       Stažuotė buvo labai naudinga ir praturtinanti žinias bei patirtį švietimo ir mokslo srityse.
 
                     Pradinio ugdymo mokytoja Jūratė Šimienė ir fizikos mokytoja Skaidrutė Žukauskienė

 

Autorius:
Jūratė Šimienė

Nuotraukos:
Skaidrutė Žukauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos