Mažieji robotų draugai

     Kovo mėnesio pradžioje prie ikimokyklinio ugdymo „Kodėlčiukai“ grupėje organizuoto projekto „Mano draugas robotas“ prisijungė ne tik visos trys priešmokyklinio ugdymo grupės, bet ir „Kodėlčiukų“ tėveliai.
    Projekto metu vaikai domėjosi, kas yra robotai, kas juos išrado, kuo jie panašūs ar skirtingi su žmonėmis, kokia jų įvairovė ir ar gali jie mums padėti buityje. Stebėjo ir aptarė įvairią video medžiagą, klausėsi skaitomų istorijų apie robotus bei šoko robotukų šokį. Taip pat visi kartu kūrybiškai kūrė savo robotukus – vyresnieji, priešmokyklinukai, mokykloje, o mažiausieji – namuose, kartu su savo šeimomis. Buvo labai įdomu stebėti su kokiu džiaugsmu mažieji „Kodėlčiukai“ į darželį atnešė savo gamintus robotus ir kaip entuziastingai ir su pasididžiavimu pasakojo apie kūrybos procesą namuose. Galiausiai visi kurti robotukai papuošė grupių rūbinėles. 
      Projektas skatino vaikų smalsumą domėtis naujovėmis, suteikė džiugių emocijų, naujų žinių, stiprino bendrystės jausmą bei gebėjimą dirbti komandoje.
 
                                                IUG mokytoja Vilija Kudrevičiūtė

Autorius:
Vilija Kudrevičiūtė

Nuotraukos:
Vilija Kudrevičiūtė, Lijana Kajauskaitė, Živilė Gibaitė-Matiukienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos