Svečiuose Vidas Bareikis

  • Paskelbta: 2023-11-24
  • Kategorija: Renginiai
      Lapkričio 23-oji ypatinga diena Progimnazijai – Diena už mokyklos garbę. Šiais metais minint Progimnazijos 45 metų jubiliejų lapkričio 23-oji išaušo dovanodama pirmąjį sniegą, veidus raudoniu dažantį šaltuką ir…. ilgai lauktą susitikimą su aktoriumi, dainininku, sportininku - “žmogumi orkestru” - Vidu Bareikiu.
    Jau pirmosiomis susitikimo su Progimnazijos mokiniais ir mokytojais akimirkomis Vidas savo pozityvia energija sušildė ir į prasmingą diskusiją įtraukė pilnutėlės Aktų salės auditoriją. Sudėtingos oro sąlygos ir gausus pirmasis sniegas padiktavo susitikimo scenarijų, nes gražaus sutapimo dėka renginys vėlavo “pusvalanduką”, taigi Progimnazijos jungtinis choras, vadovaujamas Vido Bareikio, susipažinimą pradėjo būtent nuo visiems gerai žinomos atlikėjo dainos “Pusvalandukas”.
     Vidas pasakojo vaikams apie savo karjeros kelią, dalindamasis asmenine patirtimi, skatino ir motyvavo maksimaliai išnaudoti kiekvieną gyvenimo minutę siekiant užsibrėžtų tikslų. Svarbu, anot Vido, išmokti nebūti “laiko vagimi”, t.y. stengtis visada būti punktualiu, neleisti laiko tuščiai, o jį planuoti tikslingai. Atskleidė Vidas ir savo dienos režimą, akcentuodamas kokybiško miego ir aktyvios fizinės veiklos svarbą. Vaikai klausėsi degančiomis akimis, aktyviai uždavinėjo klausimus, o Ula Girdžiūtė, laimėjusi įdomiausio klausimo konkursą gavo ypatingą prizą – neseniai išleistą Vido Bareikio knygą “VB knyga. Kūrybinė autobiografija, natos, tekstai ir naudingi patarimai” su autoriaus autografu ir asmeniniu palinkėjimu. 
    Vaikams labai įstrigo ir atsakymas į klausimą “Kuris apdovanojimas labiausiai įsiminė”, nes, anot Vido, visi apdovanojimai, taurės, diplomai – tėra materija, kuri džiaugsmą teikia tą, konkretų, momentą, o ilgainiui tai padedama ir užmirštama spintoje. Daug svarbiau yra dirbti, dėti pastangas ir matyti prasmę kasdieninėje veikloje.
   Pokalbio metu Vidas atskleidė, kad mėgstamiausia jo sporto šaka – krepšinis. O kadangi Progimnazijos vaikinai taip pat yra puikūs krepšininkai, po renginio Aktų salėje dar buvo išbandytas ir Progimnazijos sporto salės parketas.
   Progimnazijos džemperiu pasipuošęs Vidas Bareikis tapo Progimnazijos ambasadoriumi, o daugiau nei valandą trukęs šiltas susitikimas pralėkė kaip 10 minučių, dovanodamas šypsenas, pozityvią energiją ir daug daug motyvacijos kelti sau tikslus ne naujiems metams, o šiandienai.
     Progimnazijos bendruomenė dėkoja Vidui už puikų laiką kartu, linki sėkmės ir sako iki kitų prasmingų susitikimų.

Autorius:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nuotraukos:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos