Kai svajonės pildosi!

  • Paskelbta: 2023-11-15
  • Kategorija: Renginiai
     Jau turbūt sunku ir prisiminti, kada Kaičiadorių Vaclovo Giržado progimnazija pirmą kartą organizavo Sporto dieną. Tą dieną vaikai žaidžia įvairius sportinius žaidimus, smagiai leidžia laiką, būna gryname ore. Vėliau prie Sporto dienos organizavimo prisidėjo ir Kaišiadorių švietimo ir sporto centras. Nuo to laiko Sporto dienos pagrindiniu akcentu tapo futbolo turnyrai ,,Žiogelis” ir ,,Žiogas”.
     Mūsų progimnazija glaudžiai bendradarbiauja su Kaišiadorių švietimo ir sporto centru, naudojasi bendra tinklaveika, organizuoja bendras projektines veiklas. Šį rugsėjį, kaip ir kasmet, vyko futbolo turnyras ,,Žiogas”, kuriame dalyvavo 3 – 4 klasių mokiniai. Kaip visada – emocijų netrūko. O prie gerų emocijų pliūpsnio prisidėjo ir Švietimo ir sporto centro dovana: kino filmo ,,Lesė” peržiūra.
     Lapkričio 13, 14 dienomis progimnazijos trečiokai ir ketvirtokai skubėjo į Kaišiadorių jaunimo centrą ,,Mazgą”. Ten jų laukė susitikimas su Kaišiadorių švietimo ir sporto centro futbolo treneriu, fizinio ugdymo mokytoju, salės futbolo Lietuvos rinktinės vartininku Egidijumi Žagaru. Treneris papasakojo, kad išbandė daug sporto šakų, kol galiausiai pasirinko futbolą. ,,Vaikystėje sakiau mamai, kad būsiu treneriu, labai to norėjau ir mano svajonė išsipildė. Nebijokit svajoti!” – sakė Egidijus. Labai įdomu buvo išgirsti ir apie jo patirtį atstovaujant Lietuvą pasaulio salės futbolo čempionate. ,,Visa komanda labai laukė šio čempionato, treniravomės, stengėmės parodyti kuo geresnius rezultatus. Tikriausiai kiekvieno žaidėjo svajonė yra žaisti pasaulio čempionate. Mano svajonė išsipildė“. Tokie žodžiai motyvuoja mokinius. Juk Egidijus Žagaras, kaip ir jie, buvo mūsų progimnazijos mokinys.
     Susitikimą vedė ir moderavo taip pat buvusios mūsų mokyklos mokinės: Rugilė Brazionytė ir Smiltė Truskauskaitė, Justė Truskauskaitė fotografavo. Rugilė – buvusi mūsų mokyklos prezidentė. Ji irgi puikus pavyzdys, kad jei labai kažko norėsi ir sieksi – svajonės išsipildys. Po susitikimo vaikai žiūrėjo filmą ,,Lesė“. Tai jaudinanti ir nepamirštama istorija apie berniuko ir šuns draugystę, apie prisirišimą, ištikimybę bei kartu įveiktus sunkumus. Džiaugiamės, kad bendradarbiavimas įkvepia svajoti!

Autorius:
Renata Sausaitienė

Nuotraukos:
Kaišiadorių švietimo ir sporto centras

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos