Baisiai gražūs eilėraščiai

  • Paskelbta: 2023-05-24
  • Kategorija: Renginiai
     Gegužės 22 d. progimnazijos informacijos centre-bibliotekoje vyko susitikimas poete ir dramaturge Daiva Čepauskaite. Poezijos pavasario renginį - susitikimą organizavo lietuvių kalbos mokytojos Rita Medvedevienė ir Jūratė Joneliūnė kartu su bibliotekininke Kristina Putnikiene.
    Susitikimo metu viešnia pristatė savo pirmąją eilėraščių knygą vaikams „Baisiai gražūs eilėraščiai“, kurioje, kaip ir vaikų gyvenimuose, yra visko – juokų, siaubo šiurpuliukų, klaustukų, išdaigų, draugystės džiaugsmų, mamos meilės ir kitų baisiai gražių dalykų. Kodėl pirmoji knyga vaikams? Poetė įsitikinusi, kad kūryba vaikams reikalauja daugiau atsakomybės, juokais sako, kad turėjo ilgai treniruotis su suaugusiaisiais, parašyti jiems 5 knygas, kad įgautų reikiamą sportinę formą žaisti aukščiausioje – vaikų – lygoje. Kas lėmė tokį keistą knygos pavadinimą? Pastebėjusi, kad vaikus dažnai traukia tai, ko jie bijo, kad jie nori baisių pasakų, baisių istorijų, rašytoja sumanė išmėginti siaubo žanrą poezijoje. Taip atsirado „baisus“ skyrius. Tada reikėjo gražios atsvaros, ir į kitą skyrių sudėjo „gražius“ eilėraščius. Sulipdžius į krūvą baisumą bei grožį ir atsirado „Baisiai gražūs eilėraščiai“. Už šią eilėraščių knygą Daiva Čepauskaitė buvo apdovanota Jotvingių premija.
   Šilto ir jaukaus susitikimo metu poetė skaitė savo eilėraščius, atsakė į visus skaitytojų klausimus, užrašė autografus. Knygelių „Baisiai gražūs eilėraščiai“ jau turime ir savo bibliotekoje.
 
                                                          Bibliotekininkė Kristina Putnikienė

Autorius:
Kristina Putnikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos