Kaišiadorių r. mokiniai susitiko prie šachmatų lentos

  • Paskelbė : Rita Žukauskaitė
  • Paskelbta: 2023-03-10
  • Kategorija: Renginiai
     Kovo 8 dieną į Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos aktų salę rinkosi ne tik mūsų mokyklos mokiniai, bet ir jų bendraamžiai iš kitų mūsų rajono švietimo įstaigų – Žiežmarių gimnazijos, Palomenės pagrindinės mokyklos, Kruonio pagrindinės mokyklos, Žaslių pagrindinės mokyklos ir Žiežmarių mokyklos - darželio „Vaikystės dvaras“. Čia vyko pirmasis 1-8 klasių mokinių šachmatų turnyras, skirtas Kovo 11-ajai – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.  Turnyre dalyvavo 41 žaidėjas. Buvo varžomasi septynių ratų sistema, po kurių paaiškėjo nugalėtojai ir prizininkai atskirose amžiaus grupėse.
   Šachmatų turnyre 1-2 klasių mokinių tarpe 1-ąją vietą užėmė mūsų progimnazijos 2a klasės mokinys Kristupas Ostromeckas, 2-ąją – Liudvikas Demereckas (1d kl.), trečioji vieta atiteko Žaslių pagrindinės mokyklos antrokei Mortai Neniškytei.  3-4 klasių mokinių tarpe pirmąja vieta džiaugėsi progimnazijos 4e klasės mokinys Linas Valčiukas. Antrąją vietą iškovojo tos pačios  klasės mokinys Ajus Karpičius, o trečiąją vietą laimėjo Žaslių pagrindinės mokyklos ketvirtos klasės  mokinys Herkus Poškus.
5-6 klasių mokinių tarpe geriausiai sužaidė mūsų progimnazijos mokiniai: pirmąją vietą iškovojo 6d klasės mokinys Ignas Valkavičius, antrąją vietą - Pijus Kavaliauskas (6c klasė), o trečiąją vietą – Emilis Jusevičius (6d klasė). Vyriausiųjų grupėje visas prizines vietas taip pat užėmė mūsų progimnazijos mokiniai: pirmąją vietą - Hubertas Lazauskas (8c klasė), antrąją – Joris Skarakodas (7d klasė), o trečiąją vietą užėmė Aironas Alionis (8c klasė).
   Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti medaliais ir diplomais, o visiems dalyviams progimnazijos direktorius Rojus Šadurskas įteikė padėkos raštus ir atminimo dovanėles.
    Svarbu paminėti ir tai, jog šiame turnyre mūsų progimnazijos neformaliojo ugdymo mokytojui, nacionalinės kategorijos teisėjui, Elektrėnų šaškių ir šachmatų asociacijos prezidentui Sauliui Pilkiui turnyre pagelbėjo didmeistris iš Elektrėnų Anatolijus Šugajevas ir mūsų progimnazijos mokinių tėvų atstovas Egidijus Bagdonas. Ačiū jiems už pagalbą. Tikimasi, kad šis turnyras taps tradiciniu ir jame dalyvaus dar daugiau jaunųjų šachmatų entuziastų.
   Norime taip pat informuoti, kad neformaliojo ugdymo vadovas Saulius Pilkis kviečia lankyti „Šachmatų būrelį“ ne tik tuos progimnazijos mokinius, kurie norėtų sužinoti daugiau šio nuostabaus žaidimo paslapčių, bet ir tuos, kurie dar iš viso nemoka žaisti šachmatais. Net jei ir nežaisite turnyruose, šachmatai jums teiks daug naudos ir malonumo. Juk žaisdamas šachmatais žmogus gerina atmintį, lavina operatyvų mąstymą, protą, vaizduotę, mokosi numatyti galimus priešininko ir savo ėjimus keliais žingsniais į priekį ir pan. „Šachmatų būrelio“ užsiėmimai vyksta kiekvieną trečiadienį nuo 14.00 val. iki 16.00 val. informacijos centre - bibliotekoje (Paukštininkų g. 5).
 
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Rita Žukauskaitė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos