Garbė, vėliava, 44 ir super klasė

  • Paskelbė : Lina Bartkevičienė
  • Paskelbta: 2022-11-30
  • Kategorija: Renginiai
     Diena už mokyklos garbę - tradicinis Progimnazijos renginys, vykstantis Vaclovo Giržado gimtadienio dieną. Šiai dienai įprasminti Progimnazijoje organizuojami įvairūs renginiai ir veiklos, kurių metu mokiniai prisimena mokyklos istoriją, aptaria, ką reiškia priklausyti Progimnazijos bendruomenei, būti garbingu jos nariu.  
     Lapkričio 22 d. 5 - 8 klasių mokniai vykdė projektines veiklas "Vėliava - garbės simbolis". Per visų dalykų pamokas mokiniai aiškinosi, kas yra vėliava, kokia vėliavos istorija, kaip jos gaminamos, kaip aprašomos literatūroje. Ne tik mokiniai, bet ir mokytojai, ruošdamiesi šioms kitokioms pamokoms, sužinojo naujų įdomių faktų ir istorijų apie vėliavas. Kiekviena klasė kūrė savo klasės vėliavą, kuri atspindėtų klasės dvasią ir vertybes. 
     Šiais metais Progimnazijai sukanka 44 metai. Tą dieną mokiniai turėjo užduotį - fotografojoje sustabdyti vieną klasės akimirką.  Simboliška, kad šiuo metu Progimnazijoje mokosi 44  klasių ir grupių kolektyvai: 1 ikimokyklinio ugdymo grupė, 3 priešmokyklinio ugdymo gurpės, 20 pradinio ugdymo klasių ir 20 pagrindinio ugdymo klasių. Taip gimė projektas "44 metai lyg 44 akimirkos": klasių nuotraukos, kurių fone skamba Progimnazijos daina.
     Lapkričio 25 dieną vyko baigiamasis Dienos už mokyklos garbę renginys - Mokyklos dainos konkursas. Konkurso tikslas - visi Progimnazijos mokiniai moka ir didžiuodamiesi atlieka savo mokyklos dainą. Visą mėnesį prieš konkursą Progimnazija skambėjo nuo mokinių  repetuojamos Progimnazijos dainos: "Prie beržų lyg mama...". Pasirodė ne taip lengva išmokti žodžius ir melodiją,  o taip pat išdrįsti užlipti ant scenos, dainuoti žiūrovams. Prireikė daugybės repeticijų, muzikos mokytojų Česlovo Kriščiūno ir Rasos Zaksienės profesionalių patarimų, klasės vadovų išmonės ir kantrybės, kad baigiamasis renginys jaudintų ir stebintų. Pirmiausia jis stebino dalyvių gausa - pasiruošė ir dalyvavo visos 5 - 8 klasės, visos klasių vadovės buvo kartu su mokiniais, kartu dainavo, palaikė, sirgo už savo mokinius. Taip pat stebino mokinių gebėjimas įsiklausyti į nuostatų reikalavimus - kaip tvarkingai ir estetiškai turi atrodyti klasė scenoje, kaip vieningai turi skambėti balsai ir kaip išmoningai perteikti Mokyklos dainos tekstą, kad klasė būtų ne tik muzikali, bet ir originali.  Renginio metu girdėjome labai talentingų vaikų, kurie ne tik gražiai dainavo, bet ir išdrįso akomponuoti savo klasei.
     Konkursas sukėlė daug emocijų - džiaugsmo laimėjus ir nusyvilimo, kai to padaryti nepavyko. Komisija, kurioje dalyvavo pagalbos mokiniui specialistai, direktoriaus pavaduotoja, mokinių komiteto atstovai, viešnia iš Meno mokyklos, turėjo daug sunkaus darbo, kad iš kiekvieno koncentro išrinktų  "Super" klasę. Šiai klasei suteikiama garbė kautis finale dėl pagrindinio prizo  - Garbės simbolio ir dovanos klasės kolektyvui.  Super klasės titulus laimėjo: 5e, 6d, 7b ir 8c klasės. Po įnirtingų finalo kovų antrąją vietą užėmė 8c, o geriausiai mokyklos dainą atliko 7b klasė. Salėje sprogo  nuo laimėjusiųjų  džiaugsmo klyksmų, o renginio organizatoriai suprato - renginys pavyko. 
    Dėkojame Progimnazijos dainos autoriui Česlovui Kriščiūnui už tai, kad turime šią dainą, kad šio mokytojo profesionalumas suteikia galimybę organizuoti tokį konkursą. Dėkojame 5-8 klasių vadovams - tik Jūsų dėka konkursas pavyko, tik Jūs atlikote nematomą darbą su klase, kad ji pasirodytų scenoje kaip galima geriau. 
                                                                                                                                                                    Direktoriaus pavaduotoja Lina Bartkevičienė
 

 

Nuotraukos:
Lina Bartkevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos