Savižudybė - ne išeitis!

  • Paskelbta: 2022-05-12
  • Kategorija: Renginiai
      Gyvenime gausu pačių įvairiausių spalvų: nuo ryškiai rožinės, iki, deja, pačios tamsiausios juodos. Todėl ir temų, apie kurias turime kalbėti su mokiniais, yra labai įvairių.
     Šią savaitę su progimnazijos 7-8 klasių mokiniais Kaišiadorių pedagoginės psichologinės tarnybos psichologas Kęstutis kalbėjosi labai sudėtinga – savižudybių tema. Remiantis Miller (2011) atviras kalbėjimas šia tema yra naudingas ir gali padėti sumažinti savižudybės riziką. Psichologas supažindino mokinius su bendrais ir labiausiai paplitusiais mitais apie savižudybes, pristatė savižudybių situaciją Lietuvoje ir pasaulyje, įvardijo pagrindinius savižudybių rizikos veiksnius ir akcentavo, kaip galima padėti ketinančiam nusižudyti žmogui. Psichologas pabrėžė, kaip svarbu sunkioje situacijoje atsidūrusiam žmogui suteikti emocinę paramą ir pasirūpinti, kad jis nesijaustų vienišas ir kitų nesuprastas.
     Vaikai iš paskaitos išėjo susikaupę, permąstydami svarbius psichologo žodžius, o svarbiausia, žinodami, kaip svarbu laiku kreiptis pagalbos ir kur jos ieškoti.
     Dėkojame Kaišiadorių pedagoginės psichologinės tarnybos psichologui už informatyvią, tikslingą ir labai reikalingą paskaitą mūsų mokiniams. 

Autorius:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nuotraukos:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos