Socialinė partnerystė praturtina ugdymo turinį

  • Paskelbė : Rita Žukauskaitė
  • Paskelbta: 2022-02-14
  • Kategorija: Renginiai

  2021 metų rugsėjo 20 dieną Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su kolekcininkų klubu „Kaišedarai“. Sutarties pasirašymo iniciatoriai - direktoriaus pavaduotoja ugdymui Aušra Kudrevičienė, bibliotekininkė Rasa Rimkuvienė, neformaliojo švietimo mokytojas Romualdas Urmilevičius ir  kolekcininkų klubo „Kaišedarai“ pirmininkas Virginijus Brazys, kuris yra ir progimnazijoje besimokančių trijų mokinių tėtis.
  Bendradarbiavimo tikslas - ugdyti bei tobulinti mokinių pilietines, etnokultūrines, kūrybiškumo, karjeros, pažinimo kompetencijas, domėtis Kaišiadorių krašto istorija, gamtovaizdžiais, kultūra, žymiais žmonėmis. Kolekcininkų klubo nariai supažindins progimnazijos mokinius su kolekcionavimu, edukacinių pamokų metu dalinsis savo asmenine patirtim, papasakos klubo istoriją, pristatys savo kolekcijų eksponatus nuolatinėje ekspozicijoje progimnazijos patalpose. Tarp kolekcininkų – ne vienas pedagogas, kurie moka bendrauti ir sudominti mokinius. Pirmoji paroda jau visai netrukus, šio mėnesio pabaigoje. Būtinai apie ją papasakosime. O tuomet – pamokos, susitikimai, pasakojimai ir nauja patirtis.
 Už edukacijas, parodų demonstravimą, komunikavimą su klubo nariais bus atsakinga progimnazijos bibliotekininkė Rasa Rimkuvienė, kuri pati jau ne pirmus metus veda pradinių klasių mokiniams integruotas pamokas „Aš esu kaišiadorietis“. L.e. progimnazijos direktoriaus pareigas Rojus Šadurskas džiaugiasi prasmingais sumanymais, socialinėmis partnerystėmis, kurios praturtina ugdymo turinį edukacinėmis veiklomis, kuriomis įtvirtinamos ir tobulinamos mokinių kompetencijos.

Bibliotekininkė Rasa Rimkuvienė ir kolekcininkų klubo „Kaišedarai“ pirmininkas Virginijus Brazys

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos