Kolekcionavimas – pomėgis, kolekcininkas – profesija?

  • Paskelbta: 2022-03-29
  • Kategorija: Renginiai
Žmogaus pomėgiai gali būti labai įvairūs, praturtinantys gyvenimą, teikiantys džiaugsmo. Ar dažnai pasitaiko atvejų, kai pomėgis ilgainiui perauga į pagrindinę profesiją? Atsakymų į šiuos ir kitus klausimus, susijusius su kolekcionavimu, ieškojo 6-ųjų klasių mokiniai, progimnazijos bibliotekoje – informacijos centre surengtame susitikime su kolekcininkų klubo „Kaišedarai“ pirmininku Virginijumi Braziu ir klubo nariu Romualdu Urmilevičiumi.
Kolekcionavimas ugdo žmonėse kruopštumą, kantrybę, pastabumą, moko atrinkti reikiamą medžiagą ir ją susisteminti, vertinti tai, ką turi. Tai labai gražus pomėgis, puoselėjamas daugelį šimtmečių – apie tai kalbėjo kolekcininkas Virginijus, mokiniams  pristatydamas dalį savo surinktų kolekcijų. O štai surinktų puodelių iš įvairių pasaulio šalių bei mūsų rajono įmonių ir įstaigų  išleistų rašiklių atsiradimo istorija dalinosi kolekcininkas Romualdas Urmilevičius.
Įvairių  daiktų kolekcionavimas dažnai suprantamas kaip hobis, pomėgis, tačiau mūsų edukatoriai parodė, kad tai gali būti ir profesija. Profesija, kuri reikalauja daug istorijos, geografijos,  kultūros žinių, kuri kuria tarp žmonių ypatingus santykius - kolekcininkai bendrauja visame pasaulyje. Būtent šilti edukacijos vedėjų santykiai su progimnazijos mokiniais, mokytojais tapo motyvu šiuos žmones kviesti vėl ir vėl. 
Bibliotekininkė Lina Sasevičienė

Autorius:
Lina Sasevičienė

Nuotraukos:
Lina Sasevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos