Guru guru, į Kaziuko turgų!

  • Paskelbta: 2023-03-06
  • Kategorija: Renginiai
     Nors ankstyvo pavasario šaltukas bando gnaibyti žandus - nebaisu. Smagi muzika kviečia šokti ar bent trepsėti į taktą. “Gurgu gurgu, į Kaziuko turgų” - muzika groja, būgnai kartoja.
      Smagus šurmulėlis kovo 3 dieną nuvilnijo Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos (Gedimino g. 38) kieme. Susirinko visas būrys pradinukų į “Kaziuko mugę”. Kas pirkti, kas parduoti, kas pasiderėti ar tiesiog pasižiūrėti.
    Vykdydami šią projektinę veiklą vaikai susipažino su Kaziuko mugės istorija, papročiais, tradicijom. Didžiulis dėmesys buvo skirtas verslumo ir finansinio raštingumo kompetencijoms ugdyti. Ne kiekvienas suaugęs geba įvardinti, kas yra ,,pelnas”, ,,pajamos”, “investicijos”… O pradinukai jau mokosi apie tai ir net išbando savo patirtimi.
    Vaikai atsakingai ruošėsi mugei: gamino skelbimus, plakatus, kūrė verslo planus, skaičiavo, kokios investicijos bus reikalingos, tyrinėjo, kokia yra paklausa ir kokį produktą galėtų pasiūlyti pirkėjams, aiškinosi, kaip apskaičiuojamas pelnas. Stalai ,,lūžo” nuo prekių: kas prekiavo savo keptais keksiukais ar vafliukais, pačių vertomis apyrankėmis ar megztomis kepurėmis, o  kas bandė pritraukti pirkėjus savo dekoruotais rėmeliais ar margintais knygų skirtukais…
     Pirkėjai galėjo atrasti sau tinkamą prekę - pasiūla buvo įvairiausiems skoniams ir poreikiams.
   Džiaugiamės Kaišiadorių Meno mokyklos geranorišku bendradarbiavimu ir dėkojame pavaduotojai Jūratei Mikulienei ir akordeono mokytojui Deividui Dombovskiui už smagius šokius ir žaidimus. Tai renginiui suteikė dar daugiau džiaugsmo, grožio ir spalvų.
    Ketvirtos klasės mokinių iniciatyvinės grupės idėja - “KAZIUKO MUGĖ” virto visos bendruomenės smagia ir naudinga projektine veikla, prie kurios  noriai ir aktyviai  prisijungė visi: administracija, klasių mokytojos, mokiniai, tėvai, aptarnaujantis personalas, karjeros ugdymo specialistė Dovilė, bibliotekininkė Rasa (atsiprašau, jei ne visus prisiminiau ir paminėjau). Bene pusė tūkstančio benduomenės narių, bendradarbiaujančių ir veikiančių drauge, kelia pasididžiavimo jausmą savo Progimnazija.
     Dalį gautų pajamų vaikai nusprendė paaukoti gyvūnų prieglaudai ir taip suteikti bent šiek tiek pavasarinio džiaugsmo benglobiams šuniukams ir kačiukams.   Mokomės būti atsakingi, jautrūs ir empatiški. Kartu mes augame dideli, kartu mes mokomės patirdami.
Šventės foto montažas:

Autorius:
Asta Paulauskienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos