Žvilgsnis į Visatos platybes

    Gegužės 18 dieną 7 ir 8 klasių mokiniai, aktyviausi Gamtosauginės mokyklos veiklų organizatoriai ir dalyviai, lankėsi Lietuvos etnokosmologijos muziejuje. Muziejus yra pirmas ir vienintelis tokio pobūdžio muziejus pasaulyje. Muziejaus esmė – žmogaus ir žmonijos ryšiai su Kosminiu pasauliu. Etnokosmologija – vizualinių, emocinių, etninių, dvasinių, pažintinių, pragmatinių, prognostinių ir ontologinių ryšių su Kosminiu pasauliu visuma. 
    Apsilankę muziejuje mokiniai turėjo galimybę rankose palaikyti kosminį ateivį – meteoritą, pasigrožėti Visatos vaizdais, pasikelti į  apžvalgos aikštelę, pasižvalgyti po nuostabias Aukštaitijos apylinkes ir iš akmenų pievoje sudėliotą Saulės sistemą. Molėtų astronomijos observatorijoje pamatę 45 cm skersmens teleskopą, Išklausėme astronomo Sauliaus Lovčiko paskaitą ,,Teleskopų istorija". Gaila, bet didžiausias teleskopas, kurio skersmuo 165 cm,  šiuo metu remontuojamas.  Mokiniai sužinojo, kada buvo sukurti pirmieji teleskopai, kokia buvo jų sandara, taip pat, kokie yra šiuolaikiniai teleskopai, kuo ypatingas kosminis  „Hubble“ teleskopas bei didžiausias pasaulyje teleskopas, įkurtas Čilės dykumoje.
     Ši tradicinė išvyka skirta gabiesiems mokiniams, kurie domisi fizika, astronomija, kurie savo ateitį sies su mokslu ir galbūt garsins Lietuvos vardą pasaulyje. 
                                    Fizikos mokytoja Skaidrutė Žukauskienė
 

Autorius:
Skaidrutė Žukauskienė

Nuotraukos:
Skaidrutė Žukauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos