Kūrybiniai darbeliai iš antrinių žaliavų

    Atliekos – tai įvairioje žmogaus veikloje panaudotų medžiagų likučiai. Jos būna kieto, skysto ir dujinio pavidalo. Daug jų susidaro maisto, miško, metalų apdirbimo, chemijos, žemės ūkio šakose, buityje ir kitur. Atliekos išmetamos į dirvožemį, vandenį, orą, laidojamos žemės gelmėse, tačiau taip sudaromi nauji taršos židiniai, todėl visame pasaulyje ši problema aktuali.
   Aplinkosaugos gerovės palaikymas prasideda nuo kiekvieno žmogaus. Atliekos visai neišnyks, kad ir kaip stengsimės mažinti jų kiekį. Svarbu išmokti valdyti atliekų srautus, tobulinti atliekų tvarkymo būdus. Vienas iš būdų mažinti atliekų kiekį – plėsti atliekų medžiagų rūšiavimo mastą ir perdirbimą. Daugelis atliekų netaps šiukšlėmis, jeigu mokėsime jas tinkamai panaudoti dar kartą.
  Progimnazijos mokiniai aktyviai dalyvauja gamtosauginės mokyklos veikloje. Balandžio mėnesį  buvo organizuota darbelių, sukurtų iš atliekų, paroda. Juos kūrė penktų  klasių mokiniai su gamtos mokytoja Gražina Ruginiene. 
   Šios parodos tikslas – parodyti progimnazijos bendruomenei, kad daugelį daiktų galima panaudoti dar kartą ir taip sumažinti atliekų kiekį, rūpintis atliekų rūšiavimu ir aplinkos tvarka bei švara.
.                                                  Chemijos – gamtos mokytoja Gražina Ruginienė

Autorius:
Gražina Ruginienė

Nuotraukos:
Gražina Ruginienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos