Sveikatai palanki mityba

        Nacionalinis sveikatą stiprinančių mokyklų tinklas šiais metais mini savo veiklos 30-metį. Sveikatą stiprinančių mokyklų projektas pradėtas 1992 m. Europos Tarybos, Europos Bendrijos ir Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono biuro iniciatyva. Šiuo metu Lietuvoje yra 658 sveikatą stiprinančios mokyklos 59 savivaldybėse, tarp jų ir mūsų progimnazija.
        Sveikatą stiprinančios mokyklos tikslas– stiprinti mokinių ir kitų mokyklos bendruomenės narių fizinę, protinę, dvasinę sveikatą, gilinti sveikatos žinias bei formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius, bendromis mokytojų, medikų, šeimos bei visuomenės pastangomis kurti integruotą, visa apimančią sveikatos stiprinimo sistemą bei sveikatai palankią aplinką.
        Minint Nacionalinio sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo veiklos 30 - metį, progimnazijoje vyksta daug įvairių renginių ir veiklų pasitelkiant įvairias formas ir būdus. Penktokams vyko integruota gamtos ir bibliotekos pamoka „Sveikatai palanki mityba“. Pamoką sudarė keli etapai, pradedant mokytojos Gražinos Ruginienės įžanginiu pranešimu. Po to mokiniai stebėjo prevencinę vaizdo medžiagą apie sveikatai palankią mitybą ir fizinį aktyvumą, o pamokos trečiąją dalį, kurią parengė bibliotekininkė Rasa Rimkuvienė, mokiniai turėjo galimybę įtvirtinti jau turimas ir pamokos metu įgytas žinias virtualioje mokymosi aplinkoje žaisdami mokymosi žaidimą KAHOOT. Pamokos metumokiniai dar kartą prisiminė ar naujai sužinojo apie sveikatai palankią mitybą, kas yra kalorijos, kaip sveikai maitintis visos dienos metu, į ką būtina atkreipti dėmesį, kodėl reikia gerti reikiamą kiekį vandens, ar taisyklingai mankštintis. Būkime ir likime sveiki!
 
 
                                          Bibliotekininkė Rasa Rimkuvienė ir chemijos – gamtos mokytoja Gražina Ruginienė

 

Autorius:
Bibliotekininkė Rasa Rimkuvienė ir chemijos – gamtos mokytoja Gražina Ruginienė

Nuotraukos:
Gražina Ruginienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas