Keliauti smagu, o dar smagiau keliauti tvariai

    Sveikatą stiprinančios mokyklos darbo grupės mokiniai sausio 26 dieną vyko į Tarptautinę turizmo, kelionių ir aktyvaus laisvalaikio parodą „ADVENTUR 2024“ Litexpo rūmuose, kurios tema šiais metais buvo „Menas keliauti - Menas patirti“. Parodos dėka pakeliavome ne tik po Lietuvos miestus ir miestelius, galinčius pasigirti vaizdinga gamta, skaniu maistu, muziejais ir kitomis lankytinomis vietomis, bet ir aplankėme tolimesnius kraštus, degustuodami jų krašto skanėstus, susipažįstant su jų kultūra ir tradicijomis.
     Šios parodos lankymo tikslas – sudaryti maršrutus Progimnazijos klasių išvykoms, kurios skatintų sveiką gyvenimo būdą, būtų aktyvios, pagerintų savijautą ir pakeltų darbingumo lygį. Mokiniai domėjosi kelionių maršrutais, kuriuos gali įveikti pėsčiomis, daugiau pažintiniuose takuose, parkuose, nei mieste. Svarbu ne tik ką pamatyti, bet ir kur pavalgyti. Mokinių sudarytuose maršrutuose dominuoja vietos, kurias lankant galima paragauti naujų skonių produktus arba surasti tradicinius, tik tam kraštui būdingus patiekalus, taip išvengiant greito maisto užkandžių.
     Daugelis Lietuvos rajonų siūlo tvaresnius keliavimo būdus, aplankant jų pažintinius takus, lankytinų vietų maršrutai sudaromi taip, kad juos lengvai galima būtų pasiekti pėsčiomis renkant žingsnelius, keliautojai viliojami egzotiniais gaminiais, pavyzdžiui Marijampolės krašte esantis svirplių ūkis, kuris gamina prieskonius, miltus ar net ledus iš svirplių. 
     Smagu buvo parodoje aplankyti ir savo krašto stendą, kuris skleidė žinią, jog – Kaišiadorys – Lietuvos kultūros sostinė 2024!
      Keliauti smagu, o dar smagiau keliauti tvariai, turiningai ir sveikai.

Autorius:
Visuomenės sveikatos specialistė Skaistė Kalvinskaitė Geografijos mokytoja Violeta Krikščiūnienė

Nuotraukos:
VSS Skaistė Kalvinskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos