Sveikos mitybos diena

     Sveikata – brangiausias mūsų turtas, todėl ja rūpintis reikia kiekvieną dieną, valgant sveiką, vitaminų turintį maistą. Siekiant ugdyti vaikų sveikos mitybos supratimą ir taikymą, gerinti valgymo kultūrą lapkričio 8 d. priešmokyklinio ugdymo grupių ugdytiniai paminėjo Europos sveikos mitybos dieną.
   Vaikučių kelionė į maisto šalį prasidėjo nuo supažindinimo su sveikatai palankia mityba. Žaisdami, žiūrėdami skaidres ir mokomuosius filmukus vaikai praplėtė žinias, kokie maisto produktai palankūs mūsų sveikatai. Diskutavo apie sveiko maisto naudą žmogaus organizmui, buvo mokomi teisingai pasirinkti sveikatai naudingus maisto produktus. Organizavome vaikams aktyvias mankšteles,  kalbėjome apie vaisių ir daržovių naudą, sveiką gyvenimo būdą ir kasdieninius įpročius. Vaikai ne tik sužinojo, koks maistas naudingas žmogaus sveikatai, bet ir patys ruošė bei ragavo sveikuoliškas salotas, gamino vaisių ir daržovių vėrinukus, spaudė vaisių/daržovių sultis. Buvo ir tokių vaikučių, kurie gyrėsi, kad pirmą kartą paragavo vaisių ar daržovių, kurių anksčiau nesiryžo valgyti. 
Manome, kad sveikos mitybos pamatai vaikams turi būti padėti vaikystėje, nes nuo to, kaip vaikai maitinsis, ateityje priklausys jų sveikata.
 
Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Danguolė Šiaulienė

Autorius:
Danguolė Šiaulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos