Rūpindamiesi savimi rūpinamės kitais

      Mūsų oda yra didžiausias kūno organas ir atlieka svarbų vaidmenį saugant mus nuo išorinio pasaulio. Ji veikia kaip barjeras, saugantis nuo kenksmingų medžiagų patekimo, taip pat padeda reguliuoti kūno temperatūrą, kontroliuoja drėgmės lygį ir padeda įsisavinti svarbiausias maistines medžiagas. Kadangi oda atlieka tokį svarbų darbą, nenuostabu, kad jos priežiūra yra labai svarbi bendrai sveikatai ir grožiui.Todėl norint, kad oda būtų sveika, ją reikia valyti, tonizuoti, šveisti, drėkinti, saugoti nuo saulės spindulių. O apsileidimas - tai irgi įvaizdis, bloga žinia pasauliui apie save.
     Taigi: praustis, karpytis nagus, šukuotis plaukus, kariauti su nemaloniais kvapais reikia ne tik dėl savęs, bet ir dėl kitų - šiais žodžiais susitikimą su 8 klasių mokiniais pradėjo žinoma Kaišiadoryse kosmetologė, tikra profesionalė Ilona Jasiūnienė. Gražūs ir pasitikintys savimi nori būti visi žmonės, todėl neretas neapsieina be kosmetologo paslaugų. Jaunimui, paaugliams dažna problema – jaunatviniai spuogai. Kosmetologė papasakojo, dėl kokių priežasčių jie atsiranda, ką galime padaryti patys, o kada jau reikia kreiptis pagalbos į specialistus. Norint teisingai pasirūpinti savo oda, reikia žinoti savo odos tipą – kosmetologė paaiškino kaip tai padaryti. Taip pat aptarė pagrindinius odos priežiūros etapus, mitybą, vandens ir papildų bei vitaminų vartojimą. Žalingi įpročiai: rūkymas, alkoholio vartojimas, didelis cukraus kiekis maiste niekaip nesiderina su gražios ir sveikos odos išsaugojimu. Buvo paminėta ir dekoratyvinės kosmetikos naudojimo subtilumai – kuo skiriasi kasdieninis (darbinis) ir šventinis makiažas. Taip pat atkreipė dėmesį į protokolo reikalavimus oficialiuose renginiuose, darbinėje aplinkoje, draugų šventėse, laisvalaikiu. Kosmetologė Ilona Jasiūnienė papasakojo apie kosmetologo profesiją. Kosmetologai yra tie žmonės, kurie apskritai rūpinasi žmogaus išvaizda. Pirmasis vizitas pas kosmetologą turėtų būti tada, kai atsiranda pirmieji nepatogumai dėl odos – odos poros ima kimštis, atsiranda bėrimai.
       Mokiniai kėlė klausimus ir diskutavo - kaip prižiūrėti auskarams pradurtas ertmes, klausė apie tatuiruočių poveikį odai, ar galima jas panaikinti.
      Dėkojame kosmetologei Ilona Jasiūniene, nes susitikimas  buvo įdomus ir naudingas.
 

 

Autorius:
R. Vilimienė

Nuotraukos:
Rasa Vilimienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos