Visi skirtingi - visi svarbūs

     Gyventojai Žemės planetoje skaičiuojami milijardais. Ir šioje gausybėje nerasime dviejų vienodų žmonių: vieni aukšti, kiti žemi, treti apdovanoti grožiu ar ypatingais gebėjimais, dar kiti pasižymi dideliu empatijos jausmu... Net identiški dvyniai skiriasi savo nuomone, požiūriu, gebėjimais. 
     Svarbiausia, kad visi žmonės turi gerai jaustis juos supančioje aplinkoje. Siekiant priminti tolerancijos svarbą gyvenant visuomenėje sausio 9 – 13 dienomis Progimnazijos 6 – tų klasių mokiniams psichologė Aida ir socialinė pedagogė Audronė vedė prevencinius užsiėmimus tema “Visi mes skirtingi, visi svarbūs”. Užsiėmimai skirti mokyti vaikus priimti visus žmones nepaisant jų turimų skirtybių. Filmuko “Anatolijaus puodelis” peržiūra bei praktinė užduotis išsirutuliojo į gražią diskusiją, kaip svarbu kiekvienam žmogui jaustis svarbiu grupės ar komandos nariu. Svarbus akcentas buvo skirtas mokyti vaikus suprasti ir padėti kitokiam, neatsižvelgiant į jo trūkumus. 
   Džiaugiamės mokinių turimomis žiniomis, aktyvia diskusija ir supratimu, kad žmonių turimų skirtumų negalima suprasti ir vertinti kaip trūkumų. Padėdami vieni kitiems, trūkumus galime paversti privalumais. Gerbkime ir vertinkime kiekvieną šalia esantį. 
 
Socialinė pedagogė Audronė ir psichologė Aida

Autorius:
Audronė Bilydienė

Nuotraukos:
Audronė Bilydienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos