Paskaita apie grožį ir higieną

    "Apsileidimas -  tai irgi įvaizdis. Bloga žinia pasauliui apie save. Taigi praustis, karpytis nagus, šukuotis plaukus, kariauti su nemaloniais kvapais reikia ne tik dėl savęs, bet ir dėl šalia esančių." Šiais žodžiais susitikimą su 7-8 klasių mokiniais pradėjo žinoma Kaišiadoryse kosmetologė, tikra profesionalė Ilona Jasiūnienė.
    Gražūs ir pasitikintys savimi nori būti visi žmonės, todėl neretas neapsieina be kosmetologo paslaugų. Dažna jaunimo, paauglių problema – jaunatviniai spuogai. Kosmetologė papasakojo, dėl kokių priežasčių jie atsiranda, ką galime padaryti patys, o kada jau reikia kreiptis pagalbos į specialistus. Norint teisingai pasirūpinti savo oda, reikia žinoti savo odos tipą – kosmetologė paaiškino, kaip tai padaryti. Taip pat aptarė pagrindinius odos priežiūros etapus, mitybos, vandens ir papildų bei vitaminų vartojimo aspektus. Žalingi įpročiai (rūkymas, alkoholio vartojimas, didelis cukraus kiekio vartojimas) nedera su gražios ir sveikos odos išsaugojimu. Buvo paminėti ir dekoratyvinės kosmetikos naudojimo subtilumai – kuo skiriasi kasdieninis (darbinis) ir šventinis makiažas. Kosmetologė papasakojo apie savo profesiją. Kosmetologai yra tie žmonės, kurie rūpinasi žmogaus išvaizda. Pirmasis vizitas pas kosmetologą turėtų būti tada, kai atsiranda pirmieji nepatogumai dėl odos – odos poros ima kimštis, atsiranda bėrimai.
    Paskaitos metu mokiniai kėlė klausimus ir diskutavo. Merginos labiausiai domėjosi, kaip teisingai prižiūrėti nagus -  gelinio lakavimo pliusai ir minusai. Vaikinai klausė apie tatuiruočių poveikį odai. Dėkojame kosmetologei Ilonai Jasiūnienei už įdomų ir naudingą  susitikimą su mokiniais.
Sveikatą stiprinančios mokyklos darbo grupės narė  technologijų mokytoja Rasa Vilimienė

Autorius:
Rasa Vilimienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos