Mes norime žinoti viską!

    Atostogos visada yra gerai. Įdomiai, aktyviai ir turiningai prasidėjusios vasaros atostogos – dar geriau. Būtent taip šios vasaros atostogos prasidėjo daliai geriausiai šiais mokslo metais besimokiusių penktokų. Dvidešimt iš jų buvo pakviesti į gabiems mokiniams skirtą penkių darbo dienų stovyklą „(NE)DAUG (NE)ŽINAU“.
   Stovyklos tikslas buvo ne tik sužinoti ar išmokti dar ką nors naujo, svarbiausia – visa tai padaryti lengvai ir įdomiai. Todėl stovyklos metu be susipažinimo užduočių, komandinių žaidimų, iššūkio kūnui ir protui žygio gamtoje metu, lankėmės ir MO muziejuje, kur edukatorės užduočių pagalba lavinome vizualinį mąstymą. Taip pat turėjome kūrybinę patirtį Splatter Studio Vilniuje, kurios rezultatas – nuostabūs meno kūriniai, kurie, tikiu, papuoš ne vieno namų sienas. Dar aplankėme atvirą meno galeriją ant Vilniaus namų sienų. Vaizdai superiniai! Su mokytoja Lina Kačiuliene išbandėme 3D pieštukų pagalba susikurti ką nors gražaus sau – akinius „nuo saulės“, gėles ar tiesiog įvairias figūrėles, statulėles. Na, o pabaigai, paskutinę stovyklos dieną, darėme tai, ką visi be išimties vaikai mėgsta daryti bene labiausiai – žiūrėjome kiną. Ir tai nebuvo tiesiog paprastas kinas – tai tikra socialinio emocinio ugdymo pamoka. Būtent tokį įspūdį paliko filmas “Išvirkščias pasaulis 2”. Įdomus, linksmas ir naudingas – visų atsiliepimai buvo vienodi.
      Iš tiesų, tai buvo penkios dienos, pilnos draugystės, geros nuotaikos, pokalbių, žaidimų, žygių, išvykų, edukacijų, kūrybos ir pramogų. Ačiū dalyvavysiems mokiniams – jūs kieti! Ačiū kolegėms Violetai Prokarenkienei, Jovitai Liutkevičiūtei ir Editai Bandzevičienei, padėjusioms, kad visi sumanymai pavyktų! Geros vasaros visiems.

Autorius:
Aida Rakauskienė

Nuotraukos:
Aida Rakauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas