Kur apsipirkti pigiau - Lietuvoje ar Anglijoje?

  • Paskelbta: 2024-05-10
  • Kategorija: STEAM
      Ar galima suderinti dvi iš pažiūros itin skirtingas disciplinas - anglų kalbą ir matematiką? Progimnazijos mokytojos Birutė ir Jovita kartu su 8b klasės mokiniais įrodė, jog toks suderinamumas yra ne tik įmanomas, bet gali būti labai įdomus ir naudingas.
     Balandžio mėnesį matematikos ir anglų kalbos mokytojos su 8b klasės mokiniais įgyvendinimo projektą – tyrimą „Kur apsipirkti pigiau – Lietuvoje ar Jungtinėje karalystėje?” (Where to shop is cheaper - in Lithuania or in the United Kingdom?“) . 
     Integruotų pamokų metu mokiniai sprendė matematikos mokytojos pateiktus finansinius uždavinius, mokėsi keisti valiutą, skaičiavo pridėtinės vertės mokestį (PVM), lygino jį abejose šalyse. Virtualiuose Lietuvos ir Anglijos prekybos centruose lygino tų pačių produktų kainas. Anglų kalbos pamokose mokiniai mokėsi atitinkamus matematinius, finansinius terminus išversti į anglų kalbą, kūrė žodyną turtinančius dialogus, pateiktis, pristatančias integruotų pamokų veiklas.
     Mokytojos tikisi, kad praktinių problemų sprendimu grįstos pamokos sužadina mokinių smalsumą atliekant lyginamąją analizę, praturtina anglų kalbos žodyną matematinėmis sąvokomis.
        Matematikos mokytoja Birutė Gudonienė ir anglų kalbos mokytoja Jovita Baubonienė

Autorius:
Jovita Baubonienė

Nuotraukos:
Jovita Baubonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas