Nuo kriauklelių iki kortelių

  • Paskelbta: 2024-07-01
  • Kategorija: STEAM
        Šiandienos pasaulyje, kupiname finansinių terminų ir sudėtingų sprendimų, vaikams gyvybiškai svarbu įgyti pagrindinius finansinio raštingumo įgūdžius. Būtent to buvo siekiama finansinio raštingumo stovykloje "Finansų džiunglių išgyvenimo vadovas".
        Mūsų stovyklos savaitė prasidėjo nuo smagių ledlaužių ir žaidimų, kurie padėjo susipažinti su stovyklos nariais ir užmegzti ryšį. Žaidėme įvairius komandinius ir kūrybinius žaidimus, kurie leido atrasti bendrų pomėgių. Antroji diena buvo skirta edukacijai ir praktinei patirčiai. Apsilankėme Kauno M.K. Čiurlionio muziejuje, kur susipažinome su įdomia pinigų istorija ir dalyvavome meninėje edukacijoje. Vėliau, diskutuodami apie socialinio verslo naudą, nuvykome į Zapyškį, kur įsikūręs socialinis verslas „Stuba“. Čia ne tik sužinojome, kaip veikia ši organizacija, bet ir patys kepėme picas bei skaniai papietavome. Trečioji diena leido dar giliau pasinerti į finansų pasaulį. Apsilankėme Pinigų muziejuje, kur dalyvavome edukacijoje „Pinigai. Nuo kriauklelių iki kortelių“. Sužinojome apie įvairias valiutas, jų gamybą ir evoliuciją per amžius. Ši edukacija leido geriau suprasti pinigų vertę ir svarbą mūsų kasdieniame gyvenime. Ketvirtoji diena buvo skirta kūrybiškumui ir praktiniams įgūdžiams tobulinti. Mokėmės naudotis dirbtiniu intelektu ir Canva platforma, kurdami informacinius plakatus apie finansinį saugumą. Vėliau diskutavome apie taupymo svarbą ir savarankiškai vėrėme apyrankes, kurios tarsi priminimas apie tai, kam taupome. Paskutinę stovyklos dieną pasitikrinome savo finansinio planavimo įgūdžius. Mokiniai gavo užduotį turint ribotą biudžetą pagaminti desertą ir užkandį. Planavome, bendradarbiavome, ieškome akcijų, skaičiavimo ir galiausiai džiaugėmės garuojančiomis pačių gamintomis vaišėmis. Ši diena leido praktiškai pritaikyti per savaitę įgytas žinias ir kartu smagiai praleisti laiką.
        Stovyklos metu ne tik smagiai leidome laiką, bet ir įgijome naudingų žinių bei praktinių įgūdžių finansų srityje. Išmokome dirbti komandoje, kūrybiškai spręsti problemas ir planuoti savo biudžetą. Be to, susipažinome su socialinio verslo idėja ir jos svarba visuomenei.

Autorius:
Klaudija Grigaliūnaitė

Nuotraukos:
Klaudija Grigaliūnaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas