Tyrinėti pasaulį ir kurti idėjas

  • Paskelbė : Lina Bartkevičienė
  • Paskelbta: 2024-06-19
  • Kategorija: STEAM
      Visus mokslo metus Progimnazija įgyvendino STEAM strategiją, kurios pagrinidinis tikslas - didinti mokinių susidomėjimą aplinkosauga, gamtos mokslais, technologijomis, inžinerija ir matematika, ugdyti mokinių kompetencijas formuojant STEAM kultūrą. Progimnazijos STEAM mokytojai visus mokslo metus inicijavo projektines, tiriamąsias, praktines veiklas, mokiniai kėlė hipotezes, tyrinėjo aplinkos reiškinius, prakšikai įgyvendino iškilusias idėjas.
    Mokslo metų pabaigoje atėjo laikas viską apibendrinti - tam skirta STEAM konferencija "1000 idėjų". Birželio 17 d. jaunimo centre "Mazgas" susirinko pilna salė jaunųjų tyrėjų ir atradėjų bei jų mokytojų. Ir ne tik iš Progimnazijos. Konferencijoje dalyvavo Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijos mokiniai su mokytoja Ingrida Kupčiūniene, Žiežmarių gimnazijos atsovai ir VGTU inžinerijos licėjaus tyrėjai. Konferencijos programa buvo gausi: gamtosauginės veiklos, integruoti projektai, inžineriniai ir programavimo projektai, cheminiai tyrimai ir atradimai. Visą konferencijos programą galite paskaityti čia:
   Tai pirmoji tokia Progimnazijos organizuota konferencija. Jos tikslas - mokinius įkvėpti STEAM veikloms ir ugdyti jų gebėjimą pristatyti savo patirtis - tikrai įgyvendintas. Planai kitiems metams - turint naujas ir STEAM veikloms pritaikytas erdves iš TŪM projekto, konferenciją organizuoti įtraukiant dar daugiau mokyklų. Kuo daugiau idėjų - tuo įdomiau.
 
                                                      Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Bartkevičienė
 
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas