Mobili sporto laboratorija Progimnazijoje

   Primename, jog 2023 metų pabaigoje Progimnazija sulaukė džiugios Nacionalinio sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo ir aktyvių mokyklų veiklos koordinavimo komisijos žinios ir tapo Aktyvių mokyklų tinklo nare. Pasidžiaugėme, pašokčiojome į orą, bet supratome, jog čia džiaugsmas ir baigiasi – toliau sunku darbas, siekiant skatinti mokinių meilę sportui ir aktyviam laisvalaikio būdui. Žingsnelis po žingsnelio tuo keliu ir keliaujame, nes balandžio 29 dieną Visuomenės sveikatos biuro specialistės Skaistės Kalviskaitės iniciatyva Progimnazija vėl sulaukė svečių. Šį kartą turime pasidžiaugti užsimezgusiu bendradarbiavimu su Lietuvos sporto universitetu.
     Smagu, jog Lietuvos sporto universiteto sukomplektuota inovatyvi mobili sporto mokslo laboratorija ir mokslininkų komanda svečiavosi Progimnazijoje. Iniciatyva suteikia galimybę atlikti kokybiškus ir tikslius fizinio pajėgumo testavimus. Šį kartą LSU mokslininkai testavo 8 – tų klasių mokinius, kuriems buvo pasiūlyta atlikti šiuos testus:
·        kūno svorio vertinimas Tenita elektroninėmis svarstyklėmis;
·        ūgio ir rankų ilgio nustatytas antropometru;
·        šuolio aukščio su rankų mostu nustatymas Optojump elektronine sistema;
·        10, 15 m atstumo bėgimo laiko nustatymas Whitty elektronine sistema;
·        plaštakos jėgos nustatymas Saehan dinamometru;
·        bendros ištvermės vertinimas  20 m šaudykliniu bėgimu su mobilia aplikacija (Eurofito testas).
     Mokiniai į sporto salę atėjo vedami šiokio tokio, nežinios nulemto, nerimo, tačiau kai susipažino su atvykusiais mokslininkais, atliekamais testais bei jų reikšmėmis, nerimą pakeitė smalsumas. Smagiausia, jog veikloms įsibėgėjant neliko abejingi, net fizinio ugdymo pamokai nepasirengę mokiniai!
     Švytinčios, smalsumu degančios akys ir bėgimas nuo vieno testo prie kito, akivaizdu, rodo, jog akcija pavyko, o toks bendradarbiavimas su LSU mokslininkų komanda yra puiki galimybė, sudominti mokinius sportu.
                Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Autorius:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nuotraukos:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos