Išgirsti save - teisingai pasirinkti gyvenimo kelią

     Šiuolaikinis pasaulis nuolat kinta, o žmogus yra priverstas greitai prisitaikyti bei adaptuotis prie esamos padėties. Todėl labai svarbu, kad mokykloje mokiniai ugdytųsi gebėjimą planuoti savo laiką, įsisavinti žinias, kurios bus reikalingos ateityje, formuoti savo vertybių sistemą.
    Nuoširdžiam pokalbiui su mokiniais pakvietėme buvusį mūsų progimnazijos mokinį Antaną Bernatonį, kuris dalijosi asmenine patirtimi apie verslumą, nes į darbo pasaulį įsiliejo būdamas  vos penkiolikos. 
    Mokiniai įdėmiai klausėsi apie tai, kaip būdamas mokiniu, metė sau iššūkį ir pradėjo dalyvauti įvairiuose renginiuose, konferencijose, eksperimentavo su įmonėmis bei startuoliais. Dvyliktoje klasėje jau buvo atlikęs net penkias praktikas. Taip, pamažu, Antanui pavyko pasirinkti tokį gyvenimo būdą, kad dirbdamas galėtų keliauti. Anot jo, tam reikia drąsos ir ryžto, nes rutinai čia nėra vietos. 
     Antanas mokiniams papasakojo, kad pasirinkus tokį gyvenimo būdą,  jam  pavyko aplankyti Juodkalniją, Karibus, Ispaniją, Portugaliją, Azorus - salą Atlanto vandenyne, Tailandą.
     Mokiniai susižavėję klausėsi buvusio progimnazijos mokinio paskaitos, aktyviai uždavinėjo klausimus. Na, o pabaigai, Antanas mokiniams palinkėjo, kad kiekvienas leistų sau atvirai išgirsti, ką gi iš tiesų nori veikti, kokių naujų kompetencijų įgyti ar kokį gyvenimo kelią pasirinkti. Ir visa tai daryti DRĄSIAI!!!


 

Autorius:
Lina Kasperavičienė

Nuotraukos:
Lina Kasperavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos