Nuo savęs pažinimo link karjeros planavimo

     Lapkričio mėnesį aštuntos klasės moksleiviai išbandė naują interaktyvią profesinio orientavimo programą - ,,Spotiself‘‘. Tai yra  pirmasis toks įrankis Lietuvos moksleiviams, studentams ir visiems, norintiems geriau pažinti savo asmenybę ir pasirinkti profesiją.
    Šioje platformoje moksleiviai atliko sužaidybintą karjeros ir asmenybės testą. Gavę testo išvadas, mokiniai toliau tęsė metodišką ir nuoseklų savęs pažinimo, tikslų įsivertinimo ir savirefleksijos procesą. Visos užduotys buvo skaitmenizuotos kuo draugiškesniu vartotojui būdu, pateikiamos su trumpais aiškinamaisiais vaizdo pristatymais.
    Kiekvienas moksleivis atlikęs testą bei visas profilio užduotis programoje gavo savo asmeninį karjeros planą. Karjeros plane pateikti mokinio apibendrinti atsakymų rezultatai: tolimesni tikslai, asmenybės bruožai, profesiniai interesai, asmeninės vertybės, svajonių darbas, pomėgiai ir nemėgstama veikla, gebėjimai ar tobulintinos savybės. Viskas vienoje vietoje, reikia tik imti ir panagrinėti plačiau. Asmeninį karjeros planą moksleiviai galės aptarti ne tik su karjeros specialistu, klasės vadovu, tačiau ir kartu su tėveliais namuose, nes rezultatai bus prieinami visus mokslo metus ,"Spotiself‘‘ platformoje.
    "Spotiself” metodika leidžia  išgryninti savo stiprybes ir gebėjimus. Didžiausią įspūdį ir naudą daro tai, kad "Spotiself" platforma fokusuojasi į psichologiją, nes karjeros kelias ir prasideda nuo savęs pažinimo.
 
                                                           Karjeros specialistė Dovilė Kazakevičienė

 

Autorius:
Dovilė Kazakevičienė

Nuotraukos:
Spotiself.lt

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos