Kaip atsiranda duona

      Balandžio 4  dieną 5 c klasės mokiniai įprastą klasės susirinkimą iškeitė į pažintinį vizitą kepykloje ,,Gudobelė‘‘.
     Duonos gaminių technologė Regina Matačiūnienė kepykloje ,,Gudobelė‘‘ dirba daugiau nei  20 metų. Ji mielai papasakojo duonos kepimo kelią ir aprodė kepyklos erdves. Prasidėjo kelionė duonos kepimo keliu: pamatėme kokiais kiekiais sveriami miltai, kaip ruošiama duonos tešla, kaip formuojami duonos kepalai, kokioje krosnyje kepama duona. Mokiniai apstulbo išgirdę, kad per parą  iškepama apie 15 tonų duonos. Buvome palydėti į duonos raikymo cechą, kur mokiniai buvo pavaišinti šviežia, ką tik iškepta balta duona. Aplankėme ir logistikos cechą, kuriame duona buvo paruošta išvykimui į prekybos centrus. 
     Mokiniai turėjo progą susipažinti ne tik su duonos kepimu, bet ir su skirtingomis profesijomis. Sužinojo, ką dirba duonos gaminių technologas, koks atsakingas darbas tenka duonos kepėjui, kas pasirūpina duonos iškeliavimu iš kepyklos.
                                                           
                                                              Karjeros specialistė Dovilė 

 

 

 

Autorius:
Dovilė Kazakevičienė

Nuotraukos:
Dovilė Kazakevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos