Svarbiausias ingredientas sėkmei - užsispyrimas

     Vasario 9 dieną Progimnazijoje svečiavosi vienas universaliausių lenktynininkų Baltijos šalyse, pasiekęs aukštų rezultatų ralio, žiedinių lenktynių, ralio maratonų ir bekelės varžybų trasose Benediktas Vanagas.
     Pusantros valandos trukusio susitikimo su aštuntų klasių mokiniais metu Benediktas dalinosi savo įžvalgomis apie valstybingumą, pilietiškumą, akcentavo kiekvieno asmens didelį indelį į Valstybės kūrimą. Laikas praskriejo žaibiškai, tarsi lėktum lenktynių trasa. Savo charizma, nuoširdumu ir tikėjimu tuo, ką sako ir nori pasakyti, Benediktas nuo pirmų minučių prikaustė mokinių dėmesį. Nuoširdaus pokalbio su mokiniais metu lenktynininkas pasakojo apie savo karjeros kelią ir ko reikia norint pasiekti užsibrėžtų tikslų, pasidalijo savo istorijomis iš įvairių gyvenimo etapų. Mokiniai buvo skatinami ne tik klausyti, bet ir aktyviai klausti, dalintis savo pastebėjimais ir nuomonėmis. Svarbiausia žinutė, kurią tikime išgirdo mūsų mokiniai yra tai, kad kiekvienas turėdamas reikiamo užsispyrimo gali pasiekti užsibrėžtų tikslų ir kurti tokią valstybę, kurioje būtų gera gyventi.
      Benediktas noriai fotografavosi su mokiniais, dalino autografus, spaudė mokiniams rankas ir linkėjo sėkmės. 
     Atsisveikindamas sudarė svarbų sandėrį su mokiniais: jei mokiniai per metus laiko įgyvendins vieną pasirinktą idėją Valstybingumo tema, Progimnazijos logotipas keliaus į kitų metų DAKARĄ. Taigi gyvensime kūrybiniame procese, prasmingų idėjų paieškose ir jų derinime su Benediktu Vanagu.
     Dėkojame Benediktui, kad savo įtemptoje darbotvarkėje rado laiko aplankyti mūsų mokinius ir linkime sėkmės!
 
                                                  Karjeros specialistė Dovilė Kazakevičienė

Autorius:
Dovilė Kazakevičienė

Nuotraukos:
Jovita Baubonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos