,,Pasimatuok'' profesiją

     Kovo 9 d. aštuntų klasių mokiniai turėjo galimybę ,,pasimatuoti‘‘ profesiją Elektrėnų profesinio mokymo centre (EPMC). 
   EPMC šiltai pasitiko direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Ališauskienė ir karjeros specialistė Kristina Čarienė. Viešnagės pradžioje aštuntokai buvo supažindinti su EPMC mokymosi programomis bei profesijų įvairove. Dar ruošdamiesi išvykai mokiniai buvo užsiregistravę į dominančias veiklas, todėl po bendrosios dalies grupelėmis pasklido po visą Mokymo centrą išbandyti pasirinktų profesijų. 
    Atėjo laikas ,,pasimatuoti‘‘ profesiją - mokiniai buvo palydėti į užsiėmimų klases. Užsiėmimų sąrašas buvo tikrai ilgas, o kiekviena veikla skirtingai įdomi. Mokiniai mėgino kompiuterine programa susikurti savo svajonių kambarį, skaičiavo pagrindinius socialinius dydžius, susipažino su robotų valdymu ir programavimu, apsilankė automobilių servise, aiškinosi, kaip elektra veikia mūsų namuose, išbandė dekoratyvinį dažymą naudojant trafaretus, išgirdo informacijos apie pavojingų krovinių pervežimą. Merginos išbandė kosmetinį rankų masažą su parafino vonele, o desertinių mini pyragaičių gamyba ir dekoravimas, tortilijų gaminimas bei picos kepimas sulaukė ir vaikinų dėmesio.
     Laikas neprailgo, mokiniams buvo įdomu išbandyti skirtingas profesijas, o svarbiausiai geros emocijos ir įspūdžiai lydėjo visą dieną!
 
                                                                   Karjeros specialistė Dovilė Kazakevičienė 

Autorius:
Dovilė Kazakevičienė

Nuotraukos:
Dovilė Kazakevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos