GELTONA ŽALIA RAUDONA

  • Paskelbta: 2024-02-19
  • Kategorija: Renginiai
    Artėjant svarbiai Lietuvai Vasario 16-osios šventei progimnazijos edukacijų ir ugdymo erdvėje KUPOLE vyko atvira TŪM veikla „Geltona, Žalia, Raudona“ jungtinei 4a ir Žaslių pagrindinės mokyklos ketvirtokų grupei.
    Veiklą, kurią  sudarė dvi dalys, vedė progimnazijos bibliotekininkė Rasa Rimkuvienė. Pradėjome pasiskirstymu į tris komandas, kurių pavadinimai atitiko veiklos pavadinimą: Geltona, žalia ir raudona. Vėliau psichologė Kristina Brazauskienė komandų dalyvius supažindino tarpusavyje juos įtraukdama į žaidimą. Pirmoje užduotyje komandų nariams iš pateiktų kortelių reikėjo sudėti Lietuvos Respublikos himną. Vieniems kliūčių nekilo, kitiems reikėjo dar pasitempti, dėliojant himno eiliškumą, ir, žinoma, toliau sekė himno giedojimas. O smagiausia veiklos dalis mokiniams - tai KAHOOT viktorina „Aš esu lietuvis“, kurioje komandų laukė net 50 klausimų apie Lietuvą. Džiugu, kad mokiniai ne tik žinojo teisingus atsakymus į klausimus, bet ir sužinojo daug naujo. Vienas iš sunkesnių klausimų mokiniams buvo „Kuriais metais Lietuva tapo ES nare?“, o 100 procentų visi žinojo, kas yra Lietuvos himno autorius.
     Antroji veiklos dalis buvo meninė - etnokultūrinė „Trispalvės juostelės pynimas“. Iš šešių spalvotų siūlų mokiniai pynė juosteles. Vieniems tai buvo maloni veikla, kitiems- iššūkis. Bet čia į pagalbą jiems atskubėjo psichologė Kristina, projektų administratorė Klaudija, Žaslių pradinių klasių mokytoja Rita. Veiklą užbaigėme bendra foto su nupintomis juostelėmis, kuriomis mokiniai iš karto pasipuošė. Veiklą vainikavo M. Mikutavičiaus daina „Pasveikinkim vieni kitus“. 
 

Autorius:
Rasa Rimkuvienė

Nuotraukos:
Klaudija Grigaliūnaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos