Gamtos bičiuliai

     Jau ne pirmi metai mūsų progimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvauja  pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos “Žaliasis taškas” organizuojamose edukacinio ciklo “Žaliasis raštingumas” kūrybinėse dirbtuvėse. Į užsiėmimus jungiasi daugiau kaip 200 Lietuvos ikimokyklinio ir pradinio ugdymo klasių. Šių veiklų metu mokiniai įgyja žinių apie aplinkai draugišką gyvenimo būdą, tvarumą ir ekologiją, o taip pat turi galimybę ugdyti gebėjimus, reikalingus įvairių dalykų pamokose.
     Paskutinės dirbtuvės vyko sausio 25 d. Vaikai, gamindami šių metų simbolį – drakoniuką, ne tik naudojo pakuotes ir buitines atliekas, bet ir pasikartojo geometrinių figūrų pavadinimus, tobulino matavimo liniuote, kirpimo ir konstravimo įgūdžius, dirbo individualiai ir grupėse. Sukurtais darbeliais mokiniai papuošė mokyklos erdves, namų aplinką.
     Artimiausia šio projekto veikla vyks 2024 m. vasario 1 d. Galėsime klausytis paskaitos „Rūšiuokime teisingai“, iš naujo pažinti rūšiavimo subtilybes, bei įsitikinti, kad rūšiuoti yra ne tik paprasta, bet ir ypač naudinga. Į paskaitą galima užsiregistruoti https://forms.gle/6pievApMKinzc7Sv9

 

Autorius:
Rasa Mackevičienė

Nuotraukos:
Rasa Mackevičienė (2b), Vidutė Patlapienė (2a)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos