Žmogaus ir gyvūnų draugystė

    Pasaulinė gyvūnų diena skirta pagerbti visus gyvūnus, padėkoti jiems už jų didžiulę svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau spalvų, džiaugsmo ir prasmės. Gyvūnai yra mūsų draugai, pagalbininkai ir šeimos nariai.
   Pasaulinę gyvūnų dieną progimnazijoje mes minime kiekvienais metais. Gamtos pamokų metu kiekvienas mokinys pristatė savo augintinį labai įvairiais būdais: parengė pateiktis apie gyvūnus, nupiešė savo augintinius bei papasakojo apie juos. Šiais metais 5a, 5b ir 5c klasių mokiniai kūrė emblemą – simbolį, kuris paskatintų žmones atkreipti dėmesį į gyvūnų apsaugą. Pamatėme ir išgirdome daug įdomių istorijų, suorganizavome gyvūnų piešinių bei emblemų parodą. Kartu su progimnazijos bibliotekininke Rasa Rimkuviene vedėme integruotas pamokas penktose klasėse „Gyvūnijos ir profesijų pasaulyje“. Šių pamokų metu mokiniai dalyvauja komandinėje viktorinoje - rungiasi tarpusavyje žiniomis ir išmintimi apie gyvūnus. Pamokų metu ugdomos ne tik žinios, bet ir komandinio darbo įgūdžiai, skatinama draugystė, tarpusavio supratimas, tolerancija draugui. Šias pamokas mokiniai vertina teigiamai.
     Šventė „Mano augintinis“ šiais mokslo metais vyks minint Žemės dieną. Organizuodami šias veiklas  stengėmės skatinti abipusę žmogaus ir gyvūno draugystę bei mokyti mokinius  rūpintis savo draugais.
 
                                                                           Chemijos - gamtos mokytoja Gražina Ruginienė

 

Autorius:
Gražina Ruginienė

Nuotraukos:
Gražina Ruginienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos