Darbų gamtos saugojimui įvertinimas

   Spalio 25 dieną Progimnazijoje vyko Žaliosios vėliavos įteikimo šventė. Tai renginys, kuriame pristatomi per praėjusius mokslo metus gamtosaugos srityje nuveikti darbai. Išklausęs Gamtosauginio komiteto pirmininkės Skaidrutės Žukauskienės pristatytą Gamtosauginio komiteto 2022-2023 m.m. veiklos ataskaitą ir mokinių parengtus pranešimus, Gamtosauginių mokyklų programos koordinatorius Renaldas Rimavičius apibendrino Progimnazijos Gamtosauginio komiteto darbą ir Progimnazijos direktoriui įteikė Žaliąją vėliavą - simbolį, kad dirbama kryptingai ir tvariai.
    Tuo metu antrokų klasėse vyko pokalbiai apie Žaliosios vėliavos svarbą mūsų progimnazijjoje. 2b klasės mokiniai su savo mokytoja aplankė savo bendraamžius, papasakojo jiems apie gamtosauginę veiklą, parodė kaip atrodo Žalioji vėliava. Vaikai sužinojo, kad progimnazija yra apdovanota dešimčia Žaliųjų vėliavų ir kaip tik šiandien bus įteikta vienuoliktoji. Gauti šią vėliavą yra didžiulė garbė. Tai yra nuopelnas visų mokinių ir mokytojų, kurie vykdė įvairias, prasmingas gamtosaugines veiklas. Dideli darbai gali būti įveikiami ir mažomis rankomis, jei tik yra pasiryžimas ir noras, o antrokai jų nestokoja.
     
Pranešimus gamtosaugos temomis  skaitė:
  • „Tarptautinis eTwinning projektas „Green Revolution".  Pranešėjos: Aurėja Kalvinskaitė ir Adrija Jurkūnaitė,  4a klasės mokinės, mokytoja Jūratė Šimienė.
  • ,,Mūsų  darbai žaliajam pasauliui“.  Pranešėjos: Gabija Vainaitė, Aistė Ramaškaitė , Amelija Stakauskaitė,  7b klasės mokinės, mokytoja Janina Krutkevičienė.
  • ,,Antrinių žaliavų panaudojimas popieriaus gamyboje ". Pranešėjos: Elena Marija Brazytė, Ema Mordosaitė, Aurimas Šimas, 7c klasės mokiniai, mokytoja Gražina Ruginienė.
  • Projekto ,,Žalioji  odisėja“  pristatymas.  Pranešėjas Raigardas Kriužda,  8d klasės mokinys, mokytoja Skaidrutė Žukauskienė.
Su Gamtosauginės mokyklos 2022-2023 m.m. veiklos ataskaita galite susipažinti čia:
Raigardo Kriuždos pranešimas ,,Žalioji  odisėja“: 
 
 

Nuotraukos:
Kajus Čiurinskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos