Žygis, viktorinos, mokinių pamokos mokiniams

     Spalio 23 - 27 dienomis Progimnazijoje vyko Klimato savaitei skirtų renginių maratonas: Pėsčiųjų žygis ,,Nuo anglių iki elektrinių traukinių“ kartu su Kaišiadorių turizmo ir verslo centro gidu Aurelijumi Balčiūnu, viktorina ,,Klimato savaitė“, Žaliosios politikos instituto vadovės Ievos Budraitės  paskaita ,,100 sekundžių iki pasaulio pabaigos“, integruotos gamtos mokslų ir geografijos pamokos ,,Teisingai rūšiuokime“, konkurso „Žalioji odisėja“ pusfinalis.
    Pėsčiųjų žygyje ,,Nuo anglių iki elektrinių traukinių“ kartu su gidu Aurelijumi Balčiūnu keliavo 7 ir 8 klasių mokiniai. Gidas pasakojo Kaišiadorių miesto istorijas. Žygeiviai aplankė  Kaišiadorių senąją katilinę – dabartinį baseiną, kuri veikė prieš 60 metų, užlipę ant tilto išklausė pasakojimą, kada per Kaišiadoris nutiestas geležinkelis, pastatytas tiltas, kiek traukinių pravažiuoja per parą, į kokius miestus važiavo pirmieji traukiniai, kokį naudojo kurą, kur jis buvo laikomas, kaip teršė miestą ir kuo pranašesni elektriniai traukiniai. 
   Gamtosauginio komiteto mokiniai (iš viso 16 mokinių)  parengė pateiktis ir Kahoot viktorinas apie klimato kaitą, rūšiavimą. Paskaitas ,,Teisingai rūšiuokime“ ir viktorinas ,,Klimato savaitė“ mokiniai vedė visose  3 - 7 klasėse. Mokinių organizuojamos veiklos mokiniams labai patinka - pamoką veda ne mokytojas, o toks pats mokinys, tik atsakingai pasiruošęs, norintis dalintis žiniomis. 
    Progimnazijos "Ekopėdsekio" komanda sėkmingai psirodė "Žaliosios odisėjos" pusfinalyje - pateko į finalą. Mokiniai: Elena Marija Brazytė, Kristijonas Bagdonas, Kostas Jarunavičius, Jovilė  Dindaitė, Raigardas Kriugžda, Irūna Žilinskaitė  yra puiki komanda - linkime jiems sėkmės finale. 

Nuotraukos:
Kajus Čiurinskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos