Saugesnio interneto savaitė

  • Paskelbė : Lina Kačiulienė
  • Paskelbta: 2020-02-19
  • Kategorija: eTwinning

Praėjusią savaitę buvo minima Saugesnio interneto diena. Ją švenčia daugelyje pasaulio šalių ir ne tik švietimo įstaigose. Šių metų šūkis buvo „Kurkime geresnį internetą kartu!“ Minėdami šią dieną, 4f klasės mokiniai vasario 10–15 d. dalyvavo Saugesnio interneto savaitės renginiuose.

Dalyvavome interaktyviose veiklose, pokalbiuose – diskusijose, atlikome testus ir apklausas, kūrėme plakatus, peržiūrėjome video pristatymus, kaip reikia atsakingai ir saugiai elgtis socialiniuose tinkluose, aptarėme, kas yra asmens duomenys ir kodėl jų negalima viešai skelbti. Išsiaiškinome ir susirašėme saugaus elgesio internete taisykles.

Per lietuvių kalbos pamoką atlikome teksto suvokimo testą „Kas tyko internete? Virusų rūšys".

Dalyvavome  integruotoje pamokoje „Ar aš saugus internete“, kurią vedė bibliotekininkė Rasa. Pamokos  metu peržiūrėjome  ir aptarėme video medžiagą „Vaikų privatumas internete“ ir atlikome testą „Ar esi saugus internete“.

Kaišiadorių miesto Viešojoje bibliotekoje dalyvavome edukacinėje veikloje „Apuoko pamokėlės“, kurią organizavo bibliotekininkė Rita Jurienė su kolege. Edukacinės veiklos tikslas - žaismingai atkreipti mokinių  dėmesį į būtinybę internete elgtis saugiai. Net ir žaidžiant mėgstamus žaidimus – būtina išlikti budriems ir atsargiems. Net ir geri, tačiau neapgalvoti ketinimai internete gali turėti liūdnų pasekmių. Mokiniai ugdomi visada pasitarti su vyresniais, naudodamiesi internetu ir jo paslaugomis. Vėliau mokiniai atliko testą ir pasitikrino, ar žino, kokią informaciją galima ir kokios negalima skelbti internete. Gavome net ir dovanų: saldainių su mėlynojo meškiuko (saugesnio interneto dienos simbolis) atvaizdu ir „mobiliuosius telefonus" - lankstinukus apie saugų elgesį internete.

Ketvirtadienį progimnazijos socialinė pedagogė Lina Zaveckienė su mūsų klasės mokiniais kalbėjosi apie pavojus internete. Atliko apklausą, kiek laiko praleidžiame internete, kokius mėgstame kompiuterinius žaidimus, ar žinome, su kokiais pavojais internete galime susidurti, kaip nuo jų apsisaugoti ir t.t.

Saugesnio interneto savaitės metu įtvirtinome turimas žinias, prisiminėme patarimus, sužinojome, kad kiekvienas turime elgtis atsakingai, pagarbiai, kūrybingai naudoti šiuolaikines technologijas, nuolatos domėtis saugaus interneto klausimais, atkreipti dėmesį į specialistų rekomendacijas. Smagu, kad įgytas žinias mokiniai galės pritaikyti dalyvaudami tarptautiniuose eTwinning projektuose ir jaustis saugesni.

4f klasės mokytoja Jūratė Šimienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos