Augame bendradarbiaudami

  • Paskelbė : Lina Kačiulienė
  • Paskelbta: 2020-01-09
  • Kategorija: eTwinning

Pirma klasė, pirmi žingsniai mokykloje, nauji draugai, naujos patirtys. Regis toks neatrastas ir nežinomas pasaulis, bet kartu ir toks įdomus, užburiantis ir įtraukiantis į naujas veiklas. Ne tik pirmos raidės, pirmi perskaityti žodžiai, bet ir pirmi projektai, mokymasis bendradarbiaujant. Džiaugiamės naujomis patirtimis vykdydami tarptautinius  eTwinning projektus. 

Į vienus projektus įsitraukiame nedrąsiai, atliekame mažus darbelius, pasidaliname savo piešinukais, darbelių fotografijomis. Kituose projektuose jaučiamės kiek drąsiau, nes bendravimas vyksta lietuvių kalba, patys planuojame veiklas, sekame mokyklų partnerių darbus, atliekame bendras veiklas, planuojame tolimesnius darbus.

Šiais metais 1a klasės mokiniai (mokytoja Asta Paulauskienė) dalyvauja tarptautiniuose projektuose „Today meets my history“, „Mūsų tautos amatai“, taip pat dviejuose nacionaliniuose projektuose: „Abėcėlės šalyje“, ir inicijuotame projekte „Aš pirmokas“.

Bendradarbiavimas tarp skirtingų šalių ar mokyklų mokinių, mokytojų, tarp mokytojų ir mokinių tėvų ar tarp vienos mokyklos pedagogų, yra puiki galimybė pasidalinti  gerąja patirtimi, idėjomis. O tai atneša nepaprastą džiaugsmą ir naujus atradimus.

Džiaugiuosi aktyviais mokiniais bei jų noru pažinti naujus, neatrastus kraštus, išbandyti naujas nepatirtas veiklas ir didžiuliu siekiu tobulėti. Smagu, kad klasės tėvų koletyvas taip pat yra aktyvus, noriai įsitraukia į ugdymo procesą, nuolat pasiūlo idėjų ir naujų iniciatyvų, apdovanoja mus savo palaikymu, pagalba ir supratimu. Puiku, kad ugdymas vyksta ne tik pamokose, bet ir išvykose, edukacijose, projektinėje veikloje, neformaliojo ugdymo užsiėmimuose.  

Nesijaučiame vieni tyruose, augame bendradarbiaudami, atrasdami, pažindami ir dalindamiesi savo džiaugsmais ir atradimais.

Pradinių klasių mokytoja Asta Paulauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos