Tobulinuosi ir keliauju su eTwinning

  • Paskelbė : Lina Kačiulienė
  • Paskelbta: 2019-04-26
  • Kategorija: eTwinning

Programoje eTwinning dalyvauju nuo 2007 m. Esu vykdžiusi įvairaus lygio projektų. Vieni buvo įdomesni man, kiti labiau patiko mokiniams. Šie projektai padeda tobulėti mokiniams ir mokytojams, suteikia galimybę stiprinti ir lavinti naujus įgūdžius ir kompetencijas. Ir tik pernai susimąsčiau, kad su eTwinning galima siekti daugiau. Ši programa suteikia puikias profesinio tobulinimosi galimybes.

Taigi kai pernai Švietimo mainų paramos fondas paskelbė konkursą dalyvauti programos „eTwinning“ profesinės raidos ir kontaktiniuose partnerių paieškos seminaruose, užsipildžiau paraišką ir aš. Pirmi du bandymai buvo nesėkmingi, bet ryžausi pildyti paraišką trečiąkart ir konkursą laimėjau. Taip kartu su didele grupe Lietuvos mokytojų dalyvavau eTwinning programos mokytojų stovykloje Pilzene, Čekijoje. Šiemet vėl dalyvavau konkurse ir laimėjau. Balandžio 17-22 dienomis dalyvavau tarptautiniame kontaktiniame seminare Izmire, Turkijoje.

Patirtis, kurios įgijau, neįkainojama. Pirmiausia sutikau puikias koleges iš Šiaulių, Kuršėnų ir Vilniaus mokyklų. Susipažinau su fantastiškais kolegomis iš Prancūzijos, Graikijos, Slovakijos, Turkijos. Iš viso šiame kontaktiniame seminare dalyvavo mokytojai iš 15 šalių. Darbo grupėse dalinomės patirtimi, idėjomis, tarėmės ir diskutavome. Nuo spalio mėnesio pradėsiu vykdyti projektus su Graikijos ir Italijos kolegomis. O tai ir yra svarbiausias dalyvavimo kontaktiniame seminare tikslas – susirasti partnerius naujiems eTwinning projektams.

Seminaro lektoriai pristatė daugybę IT programėlių, kurias galėsiu pritaikyti ne tik projektų metu, bet pamokose, organizuodama mokymosi procesą. Patobulinau bendravimo anglų kalba, bendradarbiavimo ir komandinio darbo įgūdžius. Seminaro rengėjai suorganizavo ekskursiją po Izmirą.

Taigi programa eTwinning padeda plėsti akiratį, tobulėti kaip asmenybei ir nebijoti priimti iššūkius, nes dažniausias kliūtis, trukdančias ko nors pasiekti, statome mes patys sau.

Pradinių klasių mokytoja Jūratė Šimienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos