Tarptautinis etwinning projektas „Lietuva ir Estija 100“

  • Paskelbė : Lina Kačiulienė
  • Paskelbta: 2018-05-18
  • Kategorija: eTwinning

Net paukštis nėra laimingas narvelyje, o ką jau kalbėti apie žmogų, apie tautą... Laisvė ir nepriklausomybė – regis tokie seni ir neginčytini žodžiai, tačiau kartu ir tokie trapūs bei neapsakomai brangūs. Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio atkūrimo metai vėl pakvietė naujai permąstyti šiuos žodžius. Kiek mums jie yra svarbūs? Ką mes galime padaryti dėl savo Tėvynės? Kaip mes branginame tai, dėl ko mūsų tėvai ir seneliai kovojo?

Pradinukai taip pat neliko abejingi šiai datai. Plėtė savo žinias, sekė istorinius įvykius, kartu minėjo ir šventė šimtmečio renginius.

3a klasės mokiniai ir mokytoja Asta Paulauskienė savo džiaugsmu nusprendė pasidalinti ir su kaimynais, todėl inicijavome tarptautinį etwinning projektą „Lietuva ir Estija 100“. Suradome puikius partnerius iš Estijos Audentese privočios mokyklos (Audentese Erakool) Taline. Bendradarbiaudami su jų mokytoja Kertu Laanesoo sėkmingai vykdėme bendras veiklas. Vaikai kūrė savo šalies, mokyklos bei klasės pristatymus, ieškojo šimtmečio logotipų bei dalinosi jais s

„Su gimimo diena, Lietuva“.

Vasario 24 dieną sveikinimus siuntėme ir mes. Gera jaustis tikromis Baltijos sesėmis, kurios ir varge, ir džiaugsme gali ištiesti ranką vienos kitioms ir statyti bendrus bendradarbiavimo ir draugystės tiltus.

Didelį įspūdį ir jaudulį širdyse sukėlė ir tiesioginis gyvas bendravimas internetu. Naujosios technologijos sugriauna bet kokius barjerus ir sienas: pokalbiai susijungus kameras - akis į akį - tarytum būtume viena bendra komanda, viena šeima. Nors skirtingos šalys, bet viena širdis, viena idėja...ir ta viena užsienio kalba, kuri taip reikalinga, kad kiekvienas būtume išgirstas ir suprastas.

Baigiasi mokslo metai, net gaila, bet baigiame ir šį projektą. Tikimės, kad užsimezgusi draugystė nenutruks ir drauge atrasime ir daugiau naujų temų ir idėjų, kuriomis norėsime dalintis ir ketvirtoje klasėje.

Pradinių klasių mokytoja Asta Paulauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos