Kalėdiniai susirašinėjimo draugai

  • Paskelbė : Lina Kačiulienė
  • Paskelbta: 2018-12-28
  • Kategorija: eTwinning

Kalėdos yra toks metas, kada nori nenori dienos prisipildo laukimo, magijos, noro dalintis džiaugsmu su kitais. Todėl prisijungėme prie tarptautinio eTwinning projekto „Christmas penpals“. Jame dalinamės savo mintimis ir idėjomis su Italijos, Ispanijos, Lenkijos, Turkijos ir Lietuvos mokiniais.

Pažintis visada prasideda nuo prisistatymo. Mokiniai, pritaikydami anglų kalbos žinias, kūrė pasakojimą apie save. Tuomet programėlės Padlet pagalba pasakojimus perkėlė į projekto internetinę erdvę, kurioje su mumis susipažinti galėjo mūsų projekto draugai.

Visi projekto partneriai pasidalino į keturias grupes (Kalėdų senelių, elfų, besmegenių ir elnių) ir turėjo pagaminti kalėdines atvirutes savo grupės draugams. Smagu buvo matyti, kiek daug vaikai į darbą įdėjo širdies, geros energijos. Visas atvirutes išsiuntėme partneriams Europoje bei nekantriai pradėjome laukti laiškų iš jų. Ir nežinia kas labiau nekantravo, mokiniai ar mokytoja. Visai prieš pat atostogas atėjo pirmosios atvirutės. Jomis pasipuošėme klasės sienas.

Viena iš veiklų, kuri sukėlė vaikams daug džiaugsmo, buvo internetinis susitikimas su partneriais iš Italijos ir Ispanijos. Vieni kitiems prisistatėme, dainavome kalėdines dainas gimtąja kalba. Italų daina buvo tokia linksma, kad net mes pradėjome dainuoti itališkai. Nepaisant techninių nesklandumų, susitikimas sukėlė daug teigiamų emocijų visiems ir buvo neįkainojama patirtis.

Jau ir mokinių tėveliai pastebėjo, kad dalyvaudami eTwinning projektuose vaikai tampa laisvesni, labiau pasitiki savimi, tobulina bendradarbiavimo ir komunikacijos kompetencijas. Šie projektai naudingi tiek mokiniams, tiek mokytojams. Svarbu rasti tinkamą idėja ir ją įgyvendinti.

3f klasės mokytoja Jūratė Šimienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos