Angelai tarp mūsų

  • Paskelbė : Lina Kačiulienė
  • Paskelbta: 2018-01-02
  • Kategorija: eTwinning

Viena iš mūsų progimnazijos vertybių yra bendradarbiavimas (bendruomenės narių, su socialiniais partneriais ir tarptautiniu lygiu). Manau, kad bendradarbiauti reikia pradėti mokytis kuo anksčiau. Tad pasitarę su 2f klasės mokiniais nusprendėme prisijungti prie mokytojos Astos Paulauskienės inicijuoto tarptautinio eTwinning projekto „Angels around us“. Projekte dalyvauja 3 mūsų progimnazijos klasės, 5 klasės iš Graikijos mokyklos ir po 1 klasę iš Rumunijos bei Šiaulių Jėzuitų mokyklos. Projekto metu numatyta atlikti nemažai veiklų: pristatyti savo klasę, šalį, pagaminti angelus, todėl iš karto kibome į darbus.

Pirmiausia reikėjo prisistatyti projekto partneriams. Nors mokiniai tik šiemet pradėjo mokytis anglų kalbą, bet išdrįso pasakyti savo vardą, amžių, o kai kurie netgi mėgstamą spalvą įvardijoo užsienio kalba. Jaudulio buvo daug, bet mokiniai puikiai susidorojo su šiuo iššūkiu. Prisistatymą nufilmavome ir pasidalinome juo su projekto partneriais.

Kitas rimtas darbas buvo pagaminti angelus. Čia į pagalbą atėjo ir mokinių šeimos. Didelis būrys įvairiausių angelų puikuojasi klasėje ant palangių. Kadangi mes dalyvaujame ir gamtosauginių mokyklų projekte, ypač džiugina tai, kad angelus mokiniai gamino iš antrinių žaliavų, įvairių atliekų: popieriaus, panaudotų torto biskvitų lakštų, plėvelės, vielučių, putplasčio ir kt. Visi angelai yra išskirtiniai, ypatingi. Ačiū mokiniams ir jų šeimų nariams. Visus angelus nufotografavome ir, pasinaudoję Animoto programa, sukūrėme nuotaikingą filmuką, kurį pristatėme Graikijos, Rumunijos ir mūsų mokyklos mokiniams. Taip pat buvo labai įdomu stebėti ir partnerių prisistatymus.

Kalėdų laikotarpiu ypač norisi dalintis gėriu su kitais. Todėl buvo smagu dalyvauti Maltos ordino pagalbos tarnybos surengtoje senjorų klubo šventinėje popietėje. Šiai akimirkai vaikai ruošėsi džiaugsmingai: gamino popierinius angelėlius, rašė sveikinimus senjorams linkėdami sveikatos, stiprybės, ramybės ateinančiais  2018 metais, išmoko keletą eilėraščių ir dainų apie žiemą. Senjorai mus priėmė labai šiltai, negailėjo plojimų ir gerų žodžių, netgi pavaišino saldumynais. Šventinės popietės akimirkomis taip pat pasidalinome su projekto partneriais.

Bendradarbiavimas skatina mus dalintis gerumu, savo darbeliais, pastebėti žmones, kuriems reikia pagalbos, o kartais tiesiog gero žodžio, mokytis užsienio kalbų (juk reikia susikalbėti su projekte dalyvaujančiais Europos šalių mokiniais), įtraukia į veiklas visą mokinio šeimą. Taigi bendradarbiaukime!

2f klasės mokytoja Jūratė Šimienė

Nepamirškite padėkoti autoriui