Apie emocijas ir jausmus

    Turbūt klausimas - “ar esate kada žaidę kokį nors stalo žaidimą?” daugumai sukeltų juoką. Nes juk ar gali būti tokių, kuriems netekę? Bet jeigu paklausčiau, ar esate kada mokęsi, žaisdami stalo žaidimą, dauguma tikriausiai atsakytų, kad ne. O mes šiandien pabandėme.
    Sulaukėme svečių - penktokų iš Žaslių pagrindinės mokyklos - ir kartu su mūsų progimnazijos 5a klasės mokiniais šiandien turėjome socialinių emocinių įgūdžių ugdymo pamoką. Pamokos metu, žaisdami progimnazijos psichologės Aidos ir vyr. socialinės pedagogės Audronės sukurtą žaidimą “Apie emocijas ir jausmus”, mokėmės atpažinti ir įvardinti jausmus ir emocijas, kylančias tiek savyje, tiek kituose. Tai komandinis žaidimas, kuris įvairių klausimų ir užduočių pagalba padeda mokiniams lavinti savo emocinį intelektą, ugdo bendravimo ir bendradarbiavimo bei komandinio darbo įgūdžius.
   Ar žinote, koks jausmas apima, kai tavo komanda žaidimą laimi? Arba kai tu didžiuojiesi teisingai atsakytu klausimu ar atlikta užduotimi, kaip į tai reaguoja tavo kūnas? Šiandien šios pamokos dalyviai visa tai ir panašius dalykus ne tik sužinojo teoriškai, bet ir patyrė praktiškai. Ačiū visiems dalyvavusiems už aktyvumą ir gerą nuotaiką. Ačiū svečius atlydėjusiai Žaslių pagrindinės mokyklos vyr. socialinei pedagogei Editai Malakauskienei už pamokos stebėjimą ir pasidalintą gerą žodį po jos.

Autorius:
Aida Rakauskienė

Nuotraukos:
Aida Rakauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas