Internetinėje erdvėje "patruliuoja" virtualus patrulis

        Kiekvienam iš mūsų rūpi vaikų saugumas: norime užtikrinti, jog vaikai būtų saugūs tiek namuose, tiek mokykloje, tiek leisdami laisvą laiką su draugai. Kalbant apie šių dienų aktualijas, svarbu paminėti, jog su įvairiais pavojais, to net neįtardami, vaikai gali susidurti ir leisdami laiką namuose. Gyvename laikais, kada daugelis iš mūsų neįsivaizduojame gyvenimo be interneto. Ne išimtis yra ir mūsų vaikai - pasaulinis informacijos tinklas ne tik suteikė didelį patogumą ir neretai palengvino kiekvieno kasdienybę, bet atnešė ir tam tikrų rizikų bei pavojų.
    Siekiant supažindinti mokinius su virtualioje aplinkoje tykančiais pavojais bei išmokyti teisingai ir protingai joje elgtis, kovo 21 dieną į Progimnaziją pakvietėme Kauno apskrities Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnes. Susitikimo su aštuntų klasių mokiniais tikslas buvo supažindinti mokinius su saugumu virtualioje aplinkoje. Pareigūnės supažindino mokinius su „virtualiu patruliu“ bei jo veikla internetinėje erdvėje. Akcentavo, jog virtualus patrulis vykdo elektroninės erdvės stebėseną, dirba viešai ir reaguoja tik į akivaizdžius pažeidimus, vykdo prevencinę veiklą, o ne įgyvendina internetinės erdvės kontrolę. Priminė mokiniams, apie slaptažodžių internetinėje erdvėje svarbą, siekiant užtikrinti savo duomenų konfidencialumą. Mokiniams pabrėžė, jog tokių pačių elgesio, pagarbaus bendravimo  normų, kurių laikomasi kasdienėje veikloje, privalu laikytis ir vykdant veiklas internetinėje erdvėje.
         Susitikimo metu mokiniai prisiminė jau žinomus dalykus, praplėtė žinojimą naujais pareigūnių pateiktais faktais, pasidalino savo turima patirtimi.
Tikimės, jog paskaita mokiniams buvo naudinga ir internetinėje erdvėje visi elgsis atsakingai, siekdami užtikrinti savo saugumą.
 
                                                                                     Socialinė pedagogė Audronė Bilydienė

Autorius:
Audronė Bilydienė

Nuotraukos:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos