Geriausias atostogų startas

     Liaudies išmintis byloja, kad gera pradžia – pusė darbo. Vadinasi, jeigu atostogas pradedame gerai, puikios jos bus iki pat pabaigos.
    Tikrai gerai pradėtomis vasaros atostogomis gali pasigirti socialinių emocinių įgūdžių ugdymo stovyklos „Kartu“ dalyviai, kurie paskutiniąją mokslo metų savaitę, pasibaigus pamokoms, dalyvavo progimnazijos psichologės Aidos ir socialinės pedagogės Audronės organizuojamose veiklose. Šios veiklos buvo tęstinumas - visus mokslo metus organizuotų socialinių emocinių įgūdžių ugdymo užsiėmimų užbaigimas. O ir dalyviai beveik tie patys, kurie visus metus daugiau ar mažiau veiklose dalyvavo.
    Ką gi mes veikėme? Ogi lankėmės Vilniaus žirgyne, kur pažindinomės su žirgais, juos maitinome, glostėme ir galiausiai jais jodinėjome. Taip pat turėjome muilo gamybos edukaciją, kurios metu mokėmės pasigaminti kvapnius natūralius muiliukus ir galiausiai pasiimti juos sau ar kaip dovaną artimajam. Dar turėjome pažintinį-orientacinį žygį Varnikų pažintiniu taku, kur susiskirstę į komandas atlikome įvairias užduotis. Taip pat žaidėme žaidimus, bendravome įvairiomis temomis, kūrėme gražiausių stovyklos įspūdžių korteles, draugystės apyrankes sau ir draugui. Bet smagiausia turbūt tai, kad kai kurias veiklas atlikdami kartu su gretimai vykstančios stovyklos „Kas aš esu?“ dalyviais, sugebėjome bendrauti, lyg būtume seniai pažįstami draugai, bendradarbiauti ir, esant reikalui, padėti vieni kitiems.
     Tokiomis nuotaikomis, tokiu nusiteikimu ir tokiu ritmu keliaujame į vasarą, visiems linkėdami nepamirštamų atostogų!
                       Psichologė Aida ir socialinė pedagogė Audronė

Autorius:
Aida Rakauskienė

Nuotraukos:
Aida Rakauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos