Teorinė – praktinė mokinių konferencija

     “Sveikas, sveika”,- dažnai pasisveikinam susitikę. “Į sveikatą, būk sveikas”,- linkim vienas kitam. Sveikata, sveika gyvensena, sveikatingumas – bene kasdien girdimi žodžiai, ir, regis jau neatsiejami nuo mūsų kasdienybės.
      O kad tai nėra tik savaime suprantami žodžiai, ar nieko nereiškiančios frazės, įrodė ir mūsų pradinukai.
      Balandžio 4 d.   Kaišiadorių  jaunimo centro salėje “Mazgas” įvyko respublikinė teorinė - praktinė mokinių konferencija “Sveikata – visam gyvenimui”. Mūsų progimnazijos pradinukai parengė net 4 pranešimus: 
Simonas Leščinskas ir Dovydas Kurgonas - 2 a klasės mokiniai  (mokytoja Renata Sausaitienė);
Vilius Vakaris Kašelionis ir Matas Pabiržis - 3d klasės mokiniai (mokytoja  Aušra Samoškaitė); 
Goda Barysaitė, Skaistė Žemaitytė ir Lėja Sturonaitė - 4 a klasės mokinės (mokytoja Asta Paulauskienė).
     Mokiniai atliko tyrimus, kūrė anketas, siekė išsiaiškinti ar sveikai maitinasi pradinukai? Domėjosi, kokios grėsmės gali tykoti interneto platybėse ir kaip tai gali įtakoti vaikų emocinę sveikatą? Mokiniai eksperimentavo ir analizavo, kas gi vagia iš jų brangų laiką, ir kaip jie tą laiką galėtų leisti kitaip . O kiek daug, pasirodo, suvartojame cukraus, kartais to net nežinodami ir nesusimąstydami.
      Vaikai analizavo svarbias temas. Kėlė hipotezes, tikslus, uždavinius. Gautus duomenis apdorojo, formulavo išvadas ir net pateikė rekomendacijas, kaip reikėtų pagerinti tam tikras problemines sritis.
      Kaišiadorių Visuomenės sveikatos centro organizuota konferencija ir gausus jos dalyvių skaičius parodė, kad sveikatingumo temos yra tikrai aktualios ir svarbios mūsų mokiniams. O noras tyrinėti, pažinti, atrasti, ieškoti tinkamų pasirinkimų – formuos sveikos gyvensenos kompetencijas, ir mūsų mokiniai, pradėdami savo kelionę jau nuo pradinių klasių, tikrai suvoks sveikatos svarbą visam gyvenimui.

Autorius:
Asta Paulauskienė

Nuotraukos:
Visuomenės sveikatos centro fotografijos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos