Atrasti kūrybą savyje

  • Paskelbė : Lina Bartkevičienė
  • Paskelbta: 2024-06-13
  • Kategorija: Renginiai
     Žydintį gegužės mėnesį progimnazijoje vyko 2024 metų poezijos pavasario renginiai, kuriuos organizavo lietuvių kalbos mokytojai: Rita Medvedevienė, Jūratė Joneliūnienė, Danguolė Klimašauskienė, Darius Mškinis, jiems padėjo bibliotekininkė Ieva Stankutė, direktoriaus pavaduotojos: Lina Bartkevičienė ir Miglė Balčiūnaitė Kazanavičienė, mokinių komiteto vadovė Lina Kasperavičienė. Renginiuose dalyvavo ir eiles kūrė 5 – 8 klasių mokiniai, kurie prieš prasidedant poezijos šventei visą mėnesį rašė eilėraščius, ketureilius, dailyraščius, piešė piešinius, iliustracijas, rengė parodas.
     Gegužės 29 dieną „Mažasis poezijos pavasaris“ vyko jaukiai žydinčiame vidiniame mokyklos kiemelyje. Renginio vedėjos 8a klasės mokinės Džeralda Jankauskaitė ir Gabija Kinderevičiūtė, ne tik linksmai vedė, bet ir pačios skaitė poeziją bei grojo. Į šį renginį buvo pakviesti vaikai, kurie rašė eilėraščius, piešė plakatus „Poezija ir mes“. Klausėmės 35 mokinių skaitomų gražiausių pačių sukurtų eilėraščių, renginį paįvairino gyva muzika, kurią akordeonu, klarnetu ir smuiku atliko progimnazijos mokiniai: Viltė Lesotaitė, Dovydas Taparauskas, Kristijonas Bagdonas (8a klasė), Juozapas Bernatonis (Algirdo Brazausko gimnazija), Orinta Juzėnaitė, Beatričė Rauluševičiūtė (6a klasė). Visi kūrusieji mokiniai buvo pasveikinti dovanomis, gražiais direktoriaus, pavaduotojos ir lietuvių kalbos mokytojų žodžiais. Džiugu, kad visiems atmintyje išliks šis jaukus bei gražus poezijos renginys.
    Gegužės 31 dieną progimnazijoje vyko baigiamasis „Poezijos pavasario 2024“ renginys ,,Fluxus pavasaris“. Ši diena buvo kupina įvairių netikėtų kūrybinių veiklų. Mokyklos kieme ir kupole vyko 5-8 klasių mokinių kūrybinės dirbtuvės: Eglė žalčių karalienė, Metai, Mano batai buvo du, kūrybiniai bandymai Varliuko pakrantėje. Visų užsiėmimų metu buvo integruotos literatūros suvokimo, eilėraščių rašymo bei kūrybingumo lavinimo užduotys. Mokiniai kūrė eilėraščius juos iliustravo, užrašė ant neįprastų formų, eilėraščius pristatė netradiciniais būdais ir netradicinėse erdvėse, sukurdami skirtingas instaliacijas. Šią dieną progimnaziją pagyvino „Muzikinės pertraukos“. Jų metu klausėmės gyvos muzikos, kūrinius atliko net 35 progimnazijos mokiniai. Fortepijoninė muzika skambėjo prie kupolo, o vidiniame kiemelyje klausėmės ukulėlių, fleitų, akordeonų, kanklių, smuikų, klarnetų, lumzdelių. „Fluxus pavasario“ darbus vainikavo progimnazijos kupole pristatytos visų kūrybinių grupių parodos bei instaliacijos.
    „Poezijos pavasario 2024“ šventė baigėsi susitikimu su svečiu Kazimeru Likša, kuris pasidalino savo mintimis apie kūrybą, ir atsakęs į mokinių klausimus dainavo savo kūrybos dainas grodamas gitara.
    Dėkojame progimnazijos kūrybingiems mokiniams ir linkime kitais metais prie kuriančių poeziją prisijungti visus, norinčius išbandyti savo jėgas. Dėkojame renginio svečiams – Kruonio pagrindinės mokyklos mokiniams ir mokytojai Neringai Subačienei už dalyvavimą. Dėkojame organizatoriams, nes be lietuvių kalbos mokytojų ir progimnazijos vadovų ši fantastiška, naudinga ir graži šventė nebūtų galėjusi įvykti.
                                         8a klasės mokinės Džeralda Jankauskatė, Gabija Kinderevičiūtė

Nuotraukos:
Lina Bartkevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas