Šachmatų turnyras 2024

  • Paskelbė : Rita Žukauskaitė
  • Paskelbta: 2024-03-19
  • Kategorija: Renginiai
     Kovo 12 dieną progimnazijoje vyko jau antrasis šachmatų turnyras, kuriame rungėsi Kaišiadorių rajono švietimo įstaigų 1-8 klasių mokinių komandos. Turnyras buvo skirtas Kovo 11-ajai – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Į turnyrą atvyko geriausi šachmatininkai iš Žiežmarių gimnazijos, Žaslių, Palomenės ir Kruonio pagrindinių mokyklų, o taip pat iš Vaclovo Giržado progimnazijos. Šachmatai yra vienas intelektualiausių žaidimų, kitaip vadinamas proto mankšta. Juk žaidžiant šachmatais lavinama atmintis, pastabumas, loginis mąstymas, skatinama smegenų veikla, išmokstama susidoroti su iššūkiais.
   Susirinkusius žaidėjus pasveikino progimnazijos direktorius Rojus Šadurskas, išreikšdamas viltį, jog puoselėjant gražias šachmatų tradicijas, šis turnyras turėtų tapti tradiciniu. Turnyro teisėjas, neformaliojo švietimo mokytojas Saulius Pilkis trumpai pristatė žaidimo taisykles ir palinkėjo visiems sėkmės. Nors šiam žaidimui reikia atidumo ir susikaupimo, bet mokiniai tarpusavyje ir pajuokaudavo, ir domėjosi, kaip sekasi kitiems savo ar priešininkų komandos žaidėjams. Kai kuriems žaidėjams sekėsi geriau, kitiems prasčiau, bet ryžtas žaisti ir nugalėti priešininką, degė kiekvieno dalyvio akyse.
     1-2 klasių mokinių tarpe visas prizines vietas užėmė Vaclovo Giržado progimnazijos mokiniai: I – ąją vietą užėmė Joris Barysas, II – ąją vietą – Liudvikas Demereckas, o III – ąją – Ainius Radzevičius.
     3-4 klasių mokinių tarpe I – ąją vietą pelnė taip pat mūsų progimnazijos mokinys Kristupas Ostromeckas, II – ąją vietą – Džiugas Misiūnas iš Palomenės pagrindinės mokyklos, o III – ąją vietą pelnė Morta Neniškytė iš Žaslių pagrindinės mokyklos.
   5-6 klasių mokinių tarpe geriausiai sekėsi ir I – ąją vietą užėmė mūsų progimnazijos mokinys Domas Narbutas, o II – ąją ir III – ąją vietas pasidalino Palomenės pagrindinės mokyklos mokiniai Mykolas Markevičius ir Adas Lekavičius.
    Vyriausiųjų mokinių tarpe, tarp 7-8 klasių mokinių, stipriausias buvo Žiežmarių gimnazijos mokinys Kristupas Bitinas, II – ąją ir III – ąją vietas užėmė Vaclovo Giržado progimnazijos mokiniai Kristijonas Bagdonas ir Denisas Kušleika.
    Kaip ir pernai,
šiemet mūsų progimnazijos neformaliojo ugdymo mokytojui Sauliui Pilkiui teisėjauti turnyre pagelbėjo didmeistris iš Elektrėnų Anatolijus Šugajevas.
   Šachmatų turnyro prizininkai apdovanoti medaliais ir diplomais, o visi dalyviai – padėkomis ir atminimo dovanėlėmis. Buvo taip pat išrinktas absoliutus nugalėtojas. Šiais metais taurė įteikta ir absoliučiu šachmatų turnyro nugalėtoju paskelbtas Žiežmarių gimnazijos mokinys Kristupas Bitinas.
 
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Rita Žukauskaitė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos