Kovo 11-osios šaškių turnyras

  • Paskelbta: 2024-03-19
  • Kategorija: Renginiai
            Per 70 progimnazijos pradinių klasių mokinių dalyvavo Kovo 11-osios šaškių turnyruose. O jų vyko keturi: atskirai varžėsi pirmokai, antrokai, trečiokai ir ketvirtokai. Jaunieji šaškininkai žaidė kupole - sąlygos varžyboms buvo puikios. Pirmokių grupėje nugalėtoja tapo Karina Bušmaitė iš 1b klasės. Ji laimėjo visas 6 žaistas partijas ir pelnytai buvo apdovanota aukso medaliu ir diplomu. Beje Karina aplenkė ir visus žaidusius berniukus. Antroje vietoje – Liepa Čiumbaraitė iš 1c klasės, o trečiąją vietą pelnė Luka Didjurgytė, atstovavusi 1b klasę. Pirmokų berniukų grupėje nugalėjo Joris Barysas (1b klasė), aplenkęs Gustą Čiumbarą (1c klasė) ir Domantą Jurevičių (1b klasė). Taurė ir diplomas už komandinę pergalę buvo įteikta 1b klasės atstovams, antroje vietoje liko 1c klasė, trečioje vietoje - 1e klasės jaunieji šaškininkai.
           Antrokų grupėje pagrindinė kova vyko tarp Ainiaus Radzevičiaus (2b klasė) ir Dairo Surgauto (2c klasė). Jie abu surinko po 7,5 taško 9 partijose ir dėka geresnio koeficiento pergalę šventė Ainius. Bronzos medalis atiteko Markui Horbačiauskui (2c klasė). Mergaičių grupėje pirmavo Melanija Kratavičiūtė (2e klasė), aplenkusi Eglę Vainaitę (2b klasė) ir Gabiją Zolotovaitę (2a klasė). Komandomis užtikrintai pirmavo 2c klasė, surinkusi 18 taškų, antroje vietoje 2b -15, trečioje vietoje 2a klasė-14 taškų.
           Trečiokų turnyre pasikartojo pirmokų scenarijus. Čia visus aplenkė Greta Šėperytė iš 3d klasės. Ji surinko 7,5 taško iš 9 galimų ir už savęs paliko ir mergaites, ir berniukus. Antrąją vietą pelnė Vasarė Vilinauskaitė (3b klasė) - 6 taškai, o trečioje vietoje su 4,5 taško Judrė Baumilaitė (3b klasė). Berniukų grupėje nugalėjo Arnas Paulauskas (3c klasė), surinkęs 6,5 taško, Adrijus Tiukša su 6 taškais pelnė antrąją vietą, o bronzos medalį su 5,5 taško laimėjo Tajus Muškieta. Abu atstovavo 3d klasę. Kaip ir buvo tikėtasi, komandomis pirmavo 3d klasė-19 taškų, 3b sąskaitoje 16,5 taško, treti 3c klasė, pelniusi 14,5 taško.
            Ketvirtokų turnyre dėl prizų tarpusavyje varžėsi 4d klasės jaunieji šaškininkai. Geriausiai finišavo Gustas Surgautas, surinkęs 8 taškus iš 9 galimų. Tašku atsilikę jo klasės draugai Matas Pabiržis ir Vainius Maselskas užėmė atitinkamai antrąją ir trečiąją vietas. Mergaičių grupėje geriausia buvo Agneta Banionytė, 4c klasės mokinė, sidabras atiteko Luknei Kubiakaitei (4a klasė), o bronza - Lukrecijai Joneliūnaitei iš 4c klasės. Komandinę pergalę šventė 4d klasės atstovai, surinkę 17,5 taško. Tašku atsilikę 4c klasė užėmė antrąją vietą, o trečiaisiais tapo 4a klasės jaunieji šaškininkai.
             Kad renginys taptų sėkmingu, reikalingos daugelio žmonių pastangos. Dalyviai dėkingi mokyklos direktoriui Rojui Šadurskui už įsteigtus apdovanojimus, nugalėtojų pasveikinimus. Dėkoju vairuotojams Arūnui Bilydai ir Albertui Petrauskui, direktoriaus pavaduotojoms ugdymui Ritai Žukauskaitei ir Aušrai Kudrevičienei, bibliotekininkei Ievai Stankutei, mokytojų padėjėjoms, palydėjusioms vaikus į varžybas, ir, žinoma, mokiniams, atkakliai siekusiems aukštesnių rezultatų. O rezultatai parodė, kad geriau sužaidė tie, kurie lanko arba bent anksčiau lankė šaškių treniruotės. Naudodamasis proga noriu pakviesti ateiti arba sugrįžti. Treniruotės vyksta Gedimino korpuse 204 kabinete pirmadieniais, antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 12.20 iki 14.00. Dienas ir laiką galite pasirinkti pagal savo užimtumą.

Autorius:
Romualdas Urmilevičius

Nuotraukos:
Ieva Stankutė, Romualdas Urmilevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos