Rašyk.Klysk.Išmok

  • Paskelbta: 2024-03-18
  • Kategorija: Renginiai
       Po kelerių metų pertraukos Nacionalinis diktantas sugrįžo ir vėl pakvietė prie popieriaus lapo visus kalbos aistruolius. Nuo 2006 m. organizuojamas Nacionalinis diktantas jau 14 metų nuosekliai bendradarbiauja su Valstybine lietuvių kalbos komisija, LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija, LR užsienio reikalų ministerija, AB  Lietuvos paštu, LR kultūros ministerija ir Valstybine kalbos inspekcija.
      Atviras visiems kalbos mylėtojams Nacionalinis diktantas ir šiemet skatino dalyvius atskleisti savo prieraišumą lietuvių kalbai bei siūlė nebijoti suklysti - kiekviena klaida tampa kelrodžiu į mokymąsi. Pagrindinis šių metų organizatorių šūkis – „Rašyk. Klysk. Išmok“.
     Penktadienį, kovo 15 dieną 11 val., diktantas buvo transliuojamas per LRT RADIJĄ ir portale LRT.lt. Progimnazijos informacijos centre -  bibliotekoje diktantą rašė 19  8 klasės mokinių ir 4 administracijos darbuotojai.
     Nacionalinis diktantas tradiciškai išrinks raštingiausią mokinį, raštingiausią suaugusįjį ir raštingiausią užsienio lietuvį. Diktanto finalas bus rengiamas gegužės mėnesį Vilniuje. Specialiai Nacionaliniam diktantui tekstus kuria lietuvių rašytojai. Diktanto dalyviai rašė Agnės Žagrakalytės, poetės ir prozininkės, sukurtą tekstą „Invazinė rūšis“.
     

Autorius:
Ieva Stankutė

Nuotraukos:
Ieva Stankutė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos